Medrese “Engelsizlere” tahsis edilecek

2017 Yılında restorasyonu gerçekleştirilecek olan İshakpaşa Medresesi, restorasyon sonrası engelli öğrencilere tahsis edilecek. Engelli öğrencilerin Kur’an eğitimi alacağı İshakpaşa Külliyesi, İnegöl’de bu alanda engelli öğrencilere Kur’an Kursu hizmet veren en büyük alan olarak kayıtlara geçecek.

Yayınlama: 23.03.2016
400
A+
A-

 

Daha önce tarihi hat sanatlarının üstü sıvandığı haberi ülke basınına da yansıyan İshakpaşa Camisi, Ankara’dan gelen heyetlerin incelemelerinin ardından, Medrese ve İshakpaşa Türbesi’nde geniş çaplı restorasyon çalışmalarının gerçekleştirileceğine karar vermişti.

 






Bursa Vakıflar Müdürlüğüne bağlı ekipler tekrar incelemelerde bulunarak, restorasyonun 2017 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

 

Konu ile ilgili yapılan araştırmaların ardından, 2017 yılında restorasyona girecek olan İshakpaşa Medresesi’nin engelli öğrenciler için Kur’an Kursu olarak hizmet vereceği bilgisine ulaşıldı.

 

Engelli öğrencilere yönelik çalışmalarını devam ettiren İnegöl Müftülüğü, İnegöl’ün çeşitli yerlerinde Kur’an eğitimlerini sürdürürken, engelli öğrencilere yönelik hizmet veren Kur’an Kurslarının en kapsamlısının İshakpaşa Medresesi’nde verileceği öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş