Mehteran İnegöl’den ilgi bekliyor

İnegöl Mehter Derneği Yönetimi düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Semiz, mehtere dünyanın her yerinde ilgi gösterildiğini ve İnegöl’ün de gereken önemi vermesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 29.10.2014
783
A+
A-

Düzenlenen kahvaltıda konuşan İnegöl Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz, yeni mehteranların yetişmediğini ve bu nedenle de yeni mehteranların İnegöl’e kazandırılması gerektiğini söyledi.

 

BİZİM DERNEĞİMİZ NORMAL BİR DERNEĞE BENZEMİYOR






Kahvaltıda konuşan İnegöl Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz, “Basınla sohbet etmek için İnegöl mehter Derneği olarak bir kahvaltı düzenledik. Amacımız hem basın mensuplarıyla beraber olalım hem de İnegöl mehterinin yapmış olduğu programlarla alakalı ve bundan sonra yapacakları ile sohbet etmek için buradayız. İnegöl Mehteri 1959 yılında kuruldu. Mehterimizin Türkiye’nin ilk sivil mehteridir. Mehter İnegöl’ümüzü Türkiye’de, Türkiye’mizi de dünyanın birçok ülkesinde şanla ve şerefle tanıtıyor. Bizim derneğimiz normal bir derneğe benzemiyor. Her yapmış olduğumuz görevde en az 40 kişi görev yapıyor. Bu çalışanlarımızın hepsi iş güç sahibi olup gönül vermiş olan kardeşlerimizden oluşan bir dernek. Kardeşlerimiz zaman zaman eşini, işini ve aşını bırakarak, görev odluğu zaman İnegöl Mehterine koşuyor. İnegöl mehteri bu güne kadar hiç devlet yardımı almadan 55 yıldan bu güne kadar kendi imkânlarıyla görev yaptı. Zaman zaman eleman ihtiyacımız oluyor. İnegöl’de müzik okulu adı altında derneğimizde kurs açacağız. Bu kursu da basın aracılığıyla insanlarımıza duyuruyoruz. 1 Aralık’tan itibaren İnegöl Mehter binamızda müzik okulu adı altında çalışmalarımız başlayacak. İçinde gönlü olan, mehtere sevgisi olan herkes müzik okulumuza katılabilir. Bu kurs ücretsiz olarak düzenlenecek. Kursumuza 40 yaşa kadar olan gençlerimi bekliyoruz. Müzik evrenseldir. Gençlerimiz müziği mehterde öğrenirlerse hayatları boyunca istifade olacağını düşünüyorum. Bizler askerliğimizden önce mehter okuluna girdik ve hayatımızda birçok güzelliklere sahip olduk. Askerliğimizi askeri mehterde yaptık. Güzel dostlar tanıdık. Ülkeler gezdik. Türkiye’yi karış karşı gezdik. Bu da insanlar için güzel bir şey” dedi.

 

MEHTERLER, İNEGÖL MEHTERİNİ ÖRNEK ALDIKLARINI SÖYLÜYORLAR

Birçok insan belki Türkiye’nin birçok yerini bilmezken İnegöl mehteri birçok ülkeyi dolaştıklarını söyleyen Semiz, “Kültür açısında çok şey kazandı. İnegöl Mehteri bu zamana kadar güzel görevler yaptı. Dini bizim dinimizden, kültürü bizim kültürümüzden olmasa da bizi izlerken gözyaşlarını tutamadı. İnegöl Mehterinin ismi Türkiye’nin her tarafında anılıyor. Devletle beraber birçok görev yaptık. Kültür Bakanlığının mehteri olmasına rağmen İnegöl Mehterinden defalarca yardım almıştır. Bugün İnegöl Mehteri başka mehterler tarafından övgüyle söz edilmektedir. Mehterler, İnegöl mehterini örnek aldıklarını söylüyorlar. Çünkü İnegöl mehteri; siyasete katılmaz, düğün derneğe gitmez. İnegöl Mehteri ciddi programlara katılır. Bu yüzden İnegöl mehterinin ismi rakipleri tarafından bile güzel anılmaktadır. İnegöl Mehteri, İnegöl’ün markalarından bir tanesi. Eskiden İnegöl’de bandomuz vardı. bu bando sayesinde enstrüman çalan yetişiyordu. Onun için enstrümanda biraz sıkıntımız var. Mehter Derneği olarak açacağımız kursla eleman sıkıntısını çözmek istiyoruz. Avrupa’nın ve dünyanın her tarafında ilgi görüyoruz. Ama biz bu ilgiyi İnegöl’den de bekliyoruz. Biz burada yaşıyoruz. İnegöl Mehteri İnegöl’ün mehteridir. Bunu bürokrasimizin her kademesinden bekliyoruz. Biz İnegöl’ün her zaman her programında varız. Programlara ücret ve yardım almadan çıktık. Çünkü İnegöl bizim. Biz bu işi hiçbir kimseden makam, mevki ve menfaat düşünmeden yaptık. Mehterciliği bir yerlere basamak olsun diye yapmadık. Bir yerlere gelelim diye yapmadık. Biz geçmişten geleceğe köprü olacağız dedik. İnsanlarımıza kültürümüzü yurt içinde ve yurt dışında tanıtacağız dedik. Arkadaşlarımızın gayretleriyle iyi yere geldik. İnşallah bundan sonra da yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye’de mehterler çoğaldı. Türkiye’de çoğaldı ama hiçbir tanesi konumuna uygun mehtercilik yapmıyor. Marşlarında ve elbiselerinde, sakıncalar var. Biz bunların denetlenmesi için Başbakanlığa ve Bakanlığa dosyalar verdik. Ama halen bir cevap alamadık. Yurt dışı görevlerine gidişimizde basın mensubu arkadaşımızı yanımızda götürmek istiyoruz. İnegöl Mehterinin tanıtım filmi çekildi. Tanıtımın filmini küçük galayla tanıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş