MHP’den Büyükşehir’e sitem

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Müfit Besler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “Bu kışı sorunsuz geçirmek için her türlü tedbirimizi aldık, yeter ki kar yağsın” şeklindeki açıklamasına yönelik olarak; “Yeter ki kar yağsın demiş. Bursa’da kar yok, İnegöl’de kar var ama Bursa Büyükşehir’in eli bize uzanamıyor” dedi.

Yayınlama: 02.01.2015
610
A+
A-

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, dün parti binasında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

MHP KONGREYE DOĞRU






2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İnegöl’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarını 46 bin 662 oya ulaştıran ve yüzde 32,6 oy oranıyla İnegöl siyasetinde partimizi 2. sıraya taşıyan Fahri İnkaya Başkanlığındaki yönetim kurulunun başkanımızın sağlık sebepleriyle istifa etmesiyle boşalan yönetime ben ve 37 arkadaşımız atandı. Genel merkezimiz tarafından partimizin olağan kongre sürecinin başlamasıyla birlikte biz de İnegöl İlçe Teşkilatı olarak kongre sürecini başlattık. İnegöl İlçe Teşkilatı olarak 04 Ocak 2015 Pazar günü saat 13.00’da Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan Gölbaşı Alyans Düğün Salonu’nda 11. Olağan İnegöl İlçe Kongresi yapılmasına yönetim kurulu olarak karar aldık. Yapacağımız kongremizin ilçemize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

“YAPILAR YAPILIRKEN DOĞAL OLAYLAR HESAPLANMALIDIR”

2014 yılının son günlerinde İnegöl’de uzun yıllardan beri görülmeyen bir kar yağışı yaşandığını ve bunun ilçemizdeki hayatı olumsuz yönde etkilediğini hatırlatan Müfit Besler, “Okullar tatil oldu, yeni mahalle yapılan köy yollarımız kapandı, şehrin birçok yerinde uzun süreli elektrik kesintileri ve en son Alanyurt Mahallesi’nde uzun süreli su kesintileri devam ediyor. İlçemizin birçok yerinde işyerlerinin çatıları, akşam da MER-PA dediğimiz Perşembe pazarının yarısına kadar çatısı çöktü. Sevincimiz ufak tefek yaralanmalar dışında can kaybı olmamasıdır. Tabi ki bu kar yağışı uzun yıllardır ilçemizde görülmemişti ancak şunu da gözden geçirmek gerekiyor; yapılar yapılırken kar, fırtına gibi İnegöl’de olabilecek doğal olaylar da hesaplanmalı ve buna yönelik tedbirler alınmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ”

Büyükşehir’in İnegöl’e gereken hizmeti vermediğini belirten Besler, “Bizler Bursa Büyükşehir’e bağlanınca İnegöl geri gidecek, hizmetler azalacak, İnegöl’e bu gömlek dar gelecek dediğimizde; ‘Yanlış düşünüyorsunuz, daha iyi hizmet alacağız’ diyenlere şunu sormamız gerekiyor. Tam 48 saat ana arterler başta olmak üzere hizmet almayı umutla bekledik. Büyükşehir’in 30.12.2014 tarihindeki basın bülteninde ‘Her türlü tedbiri aldık, yeter ki kar yağsın’ deniyor. Büyükşehir, Bursa’da yağış olmadığı halde ilçemize yeterli sayıda iş makinelerini göndermedi. Gönderilen 3 iş makinesinden 2’sinin arızalı çıktığını basından gördük. Hizmet bekleyen ilçemize hizmet vermeyen Bursa Büyükşehir yönetimini önce Allah’a sonra İnegöl’de yaşayan hemşerilerimize havale ediyorum. 2015 yılının Türk İslam âlemine, ilçemize, ülkemize barış, demokrasi, sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi dileğiyle idrak edeceğimiz Mevlüt Kandilinin mübarek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

2. ADAY ÇIKMADI

Kongrede kaç liste olduğunun sorulması üzerine konuşan Besler, “Muhtemelen tek liste çıkacak. Şuana kadar aday olduğunu beyan eden bir arkadaşımız çıkmadı” dedi.

 

“ÖLÜ SAYIMIZ 200’LÜ SAYILARDA OLURDU”

MER-PA önceki yıllarda yapıldığını hatırlatan Besler, “Ben o zaman Belediye Meclis Üyesi olarak o zamanki sorumlu Fen İşleri Müdürü Ahmet Akay’a MER-PA’nın buraya yapılmasının yanlış olduğunu söylemiştim. Çatı çökmesi çok trajikomik bir olay. Dua ediyoruz ki Allah’tan bugün olmadı. Eğer bugün olsaydı muhtemelen bizim ölü sayımız 100’lü 200’lü sayılarda olurdu. İhmal demeyelim ama hesaplama yanlışlıkları İnegöl Belediyesi’nde maalesef oluyor. O zaman orayı yaparken bu karı hesaplamamış arkadaşlar. Bu kar belki 1 sene belki 20 sene olmayacak ama olabileceğini düşünmelisiniz. Garajın önündeki bir sundurma da çöktü, çarşımızın içinde çeşitli yerler çöktü, fabrikaların çatıları çöktü. Bunlar olabilir, mühendislik hesaplar ama toplumun olduğu yerlerde bu hesapların çok doğru yapılması gerekiyor. Ben Büyükşehir’in araçlarını İnegöl’de görmedim. Şuanda İnegöl’deki hafriyat firmaları bu işi yapıyorlar. Teşekkür ediyorum ama bu da geç kalınmış bir olay. Keşke bu olay 24 ya da 48 saat önce olsaydı. MER-PA ile ilgili dün akşam bizi pazarcı arkadaşlar aradılar, sıkıntıyı ilettiler. Biz arkadaşlarımızla gittik. Oradaki Belediye yetkililerinden de ‘Zaten ihbar geldi, burayı boşaltıyorduk. Bir kısım arkadaşlar çıkmıştı’ diye beyanları oldu. Orada süreç baya uzun olmuş, çatırdamış, esnemiş. Allah beterinden saklasın ama İnegöl’ü yöneten bizler demek ki bir şeyi hesaplarken doğru hesaplamamız gerekiyor. Karı, fırtınayı, doğal durumları da gözden kaçırmamak gerekiyor. Hatadır, kasıt aramıyorum. Hesaplama hatası olduğunu zannediyorum çünkü taşıması lazım” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BİZE HİZMET VERMEDİ”

Büyükşehir yasası öncesi İnegöl’ün 4 tane beldesinin olduğunu hatırlatan Besler, “Çoğu zaman da değişik siyasi partiler yönetiyordu. Şunu göz ardı etmemek gerekiyor. O köy yollarının açılmasında o 4 beldemiz ellerindeki iş makinelerini merkezde kendi ilçelerindeki temizliği bitirdikten sonra köylere gönderiyorlardı. Şimdi özel idaremiz yok. Birçok yol karayollarımızın yetki alanından çıktı, Büyükşehir’e geçti. Mahalle olarak düşündüğümüzde 116 noktamız var. Bugün Cerrah’taki bir traktör yukarıdaki en az 5-6 köyün yolunu açardı. Ama bunları aldılar. İnegöl’e bu gömlek dar geliyor. Akşam bize gelen bilgiye 60-70 köy yolunun kapalı olduğu yönünde. Bu ne demek? Zaten 90 tane falan köyümüz var. Demek ki yüzde 80’ine ulaşamıyoruz. Ne oldu, bu kadar kar geçen sene de köylerde vardı. Bu sene biraz fazla yağdı ama nerede Büyükşehir’in araçları. Ben geziyorum bir tane araç görmedim. Bu planlama hatasıdır. Büyükşehir yasası doğru olabilir ama altyapısı olmadan bir yasa düzgün çalışmaz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ellerindeki envanteri saymışlar, yeni makineler aldıklarını söylemişler, köylere ve merkezi ilçelere araçlar gidecek demişler. 29 ekiple kent merkezinde 19 ekiple köy yollarında gece gündüz çalışacağız demiş. Yeni makinelerden bahsediyorlar. Yeter ki kar yağsın demiş. Bursa’da kar yok, İnegöl’de kar var ama Bursa Büyükşehir’in eli bize uzanamıyor. Trajikomik. Bunla siyaset falan olmaz. Şu işlem 2 gün önce yapılacaktı. Ben hastaneden geliyorum bahçesi rezalet durumda. Otoparklarda yer yok, kar dolu. Bugün tatil, yarın hastane daha aktif hale gelecek. Bugün yalnızca acil çalışıyor. Arabalar kalmış, park etmeye yer yok. İnsanlar hastaneye giremiyor. Ana arterler Büyükşehir’in, hizmet gelmedi. Büyükşehir bize hizmet vermedi, önemi ve değeri vermedi. Bu kadar iş makinem var diye övüneceksin… İnegöl’ün mevcut iş makineleri İnegöl’de kalsaydı bu yollar bu halde olmazdı. Beldelerinki de kalsaydı köy yolları bu kadar kapalı olmazdı. Hangi parti olursa olsun iş makinelerinin hepsini Büyükşehir aldı. Bu karın gideceği hiçbir rögar yok. Bu kar birden erirse İnegöl’ü sel basar. Böyle bir tehlikemiz var. Altyapı yok. 8 ay oldu seçimler geçti, tam 9 ay oldu. Büyükşehir’in İnegöl’e yaptığı durak, köylere bir tane oturak… Büyükşehir’den gelen başka hizmet yok” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş