“Milletimiz bize uzlaşma mesajı verdi”

Bayram’ın ilk günü düzenlenen törenle gerçekleştirilen protokol bayramlaşma töreninde konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “7 Haziran’dan sonra milletimizin vermiş olduğu sonucu anladık. Milletimiz bize uzlaşma mesajı verdi. Biz de bunu algıladık ve o günden beri de tamamen uzlaşmacı, ötekileştirmeyen, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde söylemlerimizi sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Yayınlama: 20.07.2015
551
A+
A-

İnegöl protokolü, Ramazan Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.  Törene; Kaymakam Ali Akça, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN






Programda ilk olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuştu. Aktaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “29 güzel günden sonra Ramazan bayramını hep birlikte idrak ediyoruz. Bayramınız mübarek olsun. Bizler sağ salim eriştik ama ömrü yetmeyenler oldu. Erol Çetinkaya kardeşimizi sahur yemeğine giderken geçirdiği elim kaza sonucunda yitirdik. Allah rahmet eylesin. Vefat eden yakınlarımız da oldu. Rabbim bu ayın yüzü suyu hürmetine mekânlarını cennet eylesin. Güzel bir Ramazan geçirdik ama biz Ramazan’ı bu güzellikler içerisinde geçirirken iftar sofrasını bırakın canıyla, ırzıyla, namusuyla uğraşan bir Müslüman coğrafyası vardı. Suriye’de, Irak’ta, diğer İslam coğrafyasında sıkıntılar devam ediyor. Çin’den gelen haberler de gerçekten kanımızı dondurdu. Temennimiz yapılan girişimler sonucunda bu görüntülerin, manzaraların son bulmasıdır. Bizim bu bayramı huzur ve mutlulukla geçirdiğimiz gibi onların da aynı şekilde geçirmelerini temenni ediyoruz. İnegöl olarak geçirdik, çok daha iyisi olabilirdi ama gerek Belediyemiz marifetiyle hazırlanan ortamlar gerekse farklı STK’ların hazırladığı ortamlar, iftar sofraları gerçekleştirildi. Güzellikleri hep birlikte yaşadık. Kadir gecesi dolu dolu geçti. Bu ay yardımlaşmanın en üst düzeyde olduğu aydır. Destekler, katkılar yapıldı. Bunu İnegöl boyutunda bırakmadık, 6 ayrı ülkede iftar çadırları kurduk. Kardeş şehirlerimize gittik. Bunlara sponsor olan çok değerli işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Biz veren el olalım. Zaten bizim ana felsefemiz veren elin erdemiyle alan elin duasını buluşturabilmektir. Bunu bu Ramazan’da da yaşamaya çalıştık. Duamız bunun hep üst düzeyde ve bütün dünya genelinde olmasıdır. Bizler; ‘Bu akşam namazını nerede kılalım?’, ‘Bu akşam iftarı nerede açalım’ diye düşünürken ‘Acaba çoluğumun çocuğumun tepesine ne zaman bomba düşecek’ diye endişe içerisinde olan insanlar var. Rabbim onlara kolaylık versin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Farklı yörelerden, siyasi görüşlerden olabiliriz ama hep beraber bir anlam ifade ediyoruz. Bu işlere hep beraber sahip çıkarsak ilçemiz de ülkemiz de daha güzel yarınlara koşacaktır. Cenab-ı Hakk, nice bayramlara erişmemizi nasip eylesin.”

 

HERKESİN HAKKINI HERKESTEN ÇOK SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, “7 Haziran’dan sonra milletimizin vermiş olduğu sonucu anladık. Milletimiz bize uzlaşma mesajı verdi. Tarafsız, bütün partilere böyle bir mesaj verdi. Biz de bunu algıladık ve o günden beri de tamamen uzlaşmacı, ötekileştirmeyen, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde söylemlerimizi sürdürmekteyiz. Herkesin hakkını herkesten çok savunmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı içerisinde birlik ve beraberliğimiz en üst seviyedeydi. Bundan sonra yine böyle bir araya gelmemizi, dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmamıza yardımcı olacaktır. Kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin bayramdan sonra da sürmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE NİCE BAYRAMLAR

Törende son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise şunları söyledi: “Güzel bir bayram programında bir araya geldik. Hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi bayramlar, Ramazanlar öncesindeki birliklerin beraberliklerin yardımlaşmaların dayanışmaların sergilendiği günlerdir. İnsanlar bayramlarda mutlu olmayı arzu ederler. Bununla beraber hayata baktığınızda bir cephesinde acılar, üzüntüler vardır. Dünyada hüküm süren savaşlar, acılar var. Bununla beraber hayatın bir bölümünde mutluluklar, sevinçler vardır. Hayat; acılarla mutlulukların bir bütünüdür. Biz insanoğluna bayram dendiğinde inadına mutlu olmayı, sevinmeyi arzu ederiz. 7’den 70’e insanımızın zihin haritasının altında, hücrelerimizin her birinde bayram dendiğinde mutlu olmayı arzu ederiz. Bayram kelimesini duyduğumuzda gözlerimiz ışıldar. Bayramlarda en çok çocuklar mutlu olur, zannediyorum kirlenmedikleri, hayata hep mutlu bakmayı becerdikleri için. Çocukların gözüyle nice bayramlar geçirmemizi temenni ediyorum.”

 

Bayramlaşma töreni, İlçe Vaizi İsmail Yıldırım tarafından okunan dua ile sona erdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş