Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan AYHAN “Yeni pazarlar bulacağız”

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2015 yılı mobilya sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Komşu ülkelerdeki karışıklıklardan dolayı yeni pazarlar bulacaklarını ifade eden Ayhan, “Komşu ülkelerden iç savaşları da artık fazla kale almayacağız. Çünkü kısa sürede biteceğini düşünmüyorum. Yeni pazarlar bulacağız, yeni ülkeler bulacağız. Yurtiçinde kendimizi daha iyi tanıtacağız. Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da yeni müşteriler bulacağız” dedi.

Yayınlama: 19.12.2015
506
A+
A-

2015’te mobilyacıların sürekli büyümeye gittiği, buna ters oranla da işlerin sekteye uğradığını belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, bundan sonraki süreçte yeni pazarlar bulacaklarını ifade etti.

 

MOBİLYACININ GÜNLERİ HEP BEKLENTİLERLE GEÇİYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan Ayhan, ” 2015 yılı aslında 2014 yılında beri gelen seçim atmosferi ve komşu ülkelerde iç savaşların yanında ekonomik krizlerin yansımalarını maalesef İnegöllü mobilya üreticileri olarak bizlerde yaşıyoruz. Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşın, Irak’ta 2 yıldır devam eden iç karışıklığının biran önce bitmesi, taşların yerine oturması, hükümetlerin kurulmasını istiyoruz. Bu inşaatta, mobilyaya, beyaz eşyaya kadar bütün sektörlere fayda getirir. İç pazarda seçim atmosferi ve birazda doların yükselmesinden dolayı 2015 yılı beklediğimizin altında geçti. Bizler üretim alanlarımızı büyüttük. Çalışan sayımız arttı. Devletin üretim sektöründe ki politikası da eskisi gibi değil. İş güvenliği yasalarından tutun, işçi haklarına kadar birçok bizim üzerimizde artı yükler oluştu. Fakat ürün sayımız arttı, elemanımız arttı ama müşteri sayımız azaldı. Bu sektörde eskiden beyaz yakalılar, masa başı çalışan personel yoktu. Tabi ki daha fazlasına ihtiyaç var ama biz yurtiçinde kaldığımız sürece eleman çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu İnegöl’de bir sıkıntı yaratıyor. Gerçekten esnaflarımız büyük özverili. Belki de 4-5 aydan beri personel çıkaracak arkadaşlarımız çıkarmıyor. 2015 Kasım Expo fuarında bir beklenti içindeydiler. Ocak ayında İstanbul’da iki tane fuar var. Şuan onun bir beklentisi var. Yurtdışında ki fuarlar bir beklenti. Yani mobilyacının günleri hep beklentilerle geçiyor” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN CAN DAMARI BİR MESLEK

2016’Dan umutlu olduklarını belirten Ayhan, “Umutluyuz, bu meslek bitmeyecek bir meslek. Fakat atılım yapan, gelişen bir meslek olduğundan dolayı her zaman bize yeni pazarlar, yeni müşteriler lazım. Tek sıkıntımız budur. Çok bereketli bir mesleğimiz var. Ben her zaman söylerim; mobilya sektöründe ki bu bereket çarşı esnafına da yansıyor. Bütün esnafa yansıyor. İnegöl’ün can damarı bir meslek. Hep birlikte sahipleneceğiz, kıymetini bileceğiz. İnşallah 2016 yılı yeni umutlar, yeni bekleyişler, yeni heyecanlarla birlikte iyi geçer temennisindeyim. İyi geçeceğini de tahmin ediyorum. Çünkü yapılabilecek birçok seçim bitti. Komşu ülkelerden iç savaşları da artık fazla kale almayacağız. Çünkü kısa sürede biteceğini düşünmüyorum. Yeni pazarlar bulacağız, yeni ülkeler bulacağız. Yurtiçinde kendimizi daha iyi tanıtacağız. Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da yeni müşteriler bulacağız. En son MODEF fuarında İMOS’un Afrika’dan getirdiği 30 tane ateşeler, büyükelçiler bize yeni ufuklar açtı. MODEF olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bitübiler yapacağız. Esnafımızı yeni ülkelere götüreceğiz. Belki MODEF olarak farklı ülkelerde fuarlar düzenleme çabasında olacağız. Beklemeyip, daha fazla çalışmamız ve heyecanımızı yitirmememiz gerekiyor. Yüzyıldan beri bu meslek bize bakıyorsa, bundan sonra daha nice yüzyıllar bakacağından hiç şüphem yok” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş