Organizasyon Milli Piyango’ya ait

Milli Piyango İdaresi’nin 23 Nisan tarihli çekilişini İnegöl’de yapma kararı alması sonrası şehir genelinde asılan afişler eleştirilere neden olunca İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan açıklama geldi. Aktaş, “Milli Piyango Genel Müdürü bizzat beni aradı. 23 Nisan çekilişi için İnegöl ile ilgili planlama yaptık dediler. Şehrimizin tanıtımına faydalı olacaksa, olabilir dedik. Bizim organizasyonla ilgili içinde olmadığımız bir program” diye konuştu.

Yayınlama: 21.04.2014
917
A+
A-

Milli Piyango’nun 23 Nisan çekilişinin İnegöl’de yapılacak olması ve programın tanıtım afişlerinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Belediye logosunun yer alması, eleştirileri de beraberinde getirmişti.

 

ŞEHRİMİZİ TANITMA ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ






Gelen eleştiriler üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: Milli Piyango Genel Müdürü bizzat beni aradı. 23 Nisan çekilişini İnegöl’de yapmak istediklerini söylediler. Hay hay dedim. Bununla alakalı bize düşen bir şey var mı dedim. Sizin hiçbir masrafınız olmayacak dedi. Ben kendisine aynen şunu dedim; ‘Ben hayatımda piyango çekmiş bir adam değilim. Loto-Toto-İddia oynamış adam değilim. Bunları da tasvip etmem. Benim yaşadığım şehir muhafazakâr mütedeyyin bir şehir. Bu konuda da duyarlı bir şehir… Lakin şehrimin tanıtımı anlamında da farklı farklı aktiviteler yapıyorum. Şehrimize faydalı olacaksa, olabilir dedik. İnegöl ile ilgili planlama yaptık dediler. Daha sonra Genel Müdür Yardımcıları buraya geldiler. Spor Salonunu gördüler. İnegöl Belediyesi 1 TL masraf etmeyecek. Bizim organizasyonla ilgili içinde olmadığımız bir program. Konser de olacak. Yusuf Güney ve Orhan Çakmak gelecek. Daha önce de Orhan Çakmak Ramazan programında gelmişti. Farklı birkaç arkadaşımız telefon ve maille bana ulaştılar. Kendilerine de ifade ettim. Daha önce bu teşkilatın başında Timurtaş hocanın oğlu vardı. Bu devletin bir kurumudur. Ben hayatımda piyango çekmedim, Allah da çektirmesin. İnsanların hassasiyeti anlıyorum, ama birilerinin de köşe yazılarında ve söylemlerinde sadece bizi karalama adına yazdıklarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz şehrimizi tanıtma adına elimizden geleni yapıyoruz. İtalya’ya uçak kaldırmamız da, bu fuar da, fuar için İstanbul’da televizyon televizyon gezmelerimiz de hepsi İnegöl’ün tanıtımı için. Hepsi İnegöl’ün mobilyasını, ismini anlatma adına çalışmalardır. Bu konudaki eleştirilere saygı duyuyorum.

 

KONUNUN TARAFI DEĞİLİZ

Resminin basılı olduğu afişlere de açıklama getiren Başkan Aktaş, “Ben afiş filan görmedim. Ben bunu da sordum. Milli Piyango gittikleri şehirde Belediye Başkanının resmini de kullanıyormuş. Ben resmin kaldırılmasını istedim. Ben böyle bir afiş istemedim. Biz olayın ve konunun tarafı da değiliz. Eleştirilere saygı duyuyorum, ama Milli Piyango’nun da devletin bir kuruluşu olduğunu unutmamak gerekiyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş