İnegöl Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından Akhisar Mahallesinde Akhisar İlkokulu bahçesine yaptırılacak olan 24 derslikli ortaokulun dün Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla protokolü imzalandı. Törende konuşan Vali Karaoğlu, “Protokole bakıyorum, donanım milli eğitimden. Mobilya kenti İnegöl, okulun donanımını milli eğitimden bekliyor. Neden?’ Organize Sanayi Bölgesi gönüllerine göre donatsınlar. Prestij olsun. Okul sadece binasıyla değil, sırasıyla, masasıyla, mobilyasıyla, çocukların dolabıyla, askısıyla farklı olsun. İnşallah güzel bir okul olsun. Sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Hotel Park’ta düzenlenen protokole Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra İlçe Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile işadamları katıldı.
BAZI BÖLGELERDE OKUL EKSİĞİMİZ VAR
Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Böyle güzel ve hayırlı bir çalışma da bulunmaktan bu şehrin belediye başkanı olarak çok mutluyum. Bazı bölgelerde okul eksiğimiz var. Bunlardan özellikle bir tanesi de eskiden köy olan ve şimdi mahalle olan Akhisar mahallemiz. İnegöl OSB’deki işadamlarımızın çok değişik konularla alakalı duyarlı davranıyorlar. Zaten büyük destekleri var ama bireysel olarak yaptıkları destekleri şimdi de OSB olarak komple yönetimleriyle beraber yapacaklar. Bu protokolün hayırlara vesile olması temennisiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İNEGÖL BEREKETLİ BİR İLÇE
Geleceği şekillendirme de tek aracın eğitim olduğunu belirten Kaymakam Ali Akça, “İnegöl bereketli bir ilçedir. Bereket kavramıyla paylaşım kavramının kardeş kavramlar olduğuna inanıyorum. İnegöl insanı Cenab-ı Hakkın kendisine nasip ettiği rızkı, parayı diğer insanlarla paylaşmayı sever. Ben bu vesileyle İnegöl OSB’de yer alan değerli müteşebbislere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İNEGÖL OSB BURSA’DA ÜÇÜNCÜ
Bursa’da 13 tane OSB bulunduğunu ifade eden İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, “İnegöl OSB’de büyüklüğüyle, firma sayısıyla, kapasitesiyle üçüncü OSB. Bugüne kadar sosyal çevre yatırımlarına belediye işbirliğiyle toplam 35 milyon doların üzerinde yatırım yapan sanayi bölgemiz 15 Mart’ta yaptığımız genel kurulda sanayicilerimizin ortak kararıyla sosyal projelere destek amacıyla 24 derslikli bir okul yaptırma kararı almıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürüyle yaptığımız görüşmeler sonunda Akhisar Mahallesinde yapmayı planladığımız şehrimizin ihtiyacı olan okulun protokol törenine hepiniz hoş geldiniz” dedi.
ŞÜKÜR Kİ BİZ HAMİYETPERVER, YARDIMSEVER BİR MİLLETİZ
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bundan 13 yıl öncesini hatırlıyorum. İnegöl’de ve Türkiye’de çocuklar balık istifi gibi sınıflarda okurlardı. Sağlık probleminden tutun da eğitimin problemli olması kaçınılmazdı. Ve biz hükümet olduk. 3 Kasım 2002’de yönetime geldikten sonra sayın Başbakanımızın birinci önceliği eğitimi öncelikli hale getirerek eğitim meselesini halletmekti. Eğitim de çok büyük problemler vardı. Örneğin meslek liseleri çok büyük problemdi. Meslek lisesinden mezun olan çocukların kat sayıları bir problemdi. Çocukların okurken çektikleri sıkıntılar, okula girerken çektikleri sıkıntılar, örneğin baş örtüsüyle ilgili problemleri vardı. Formalarıyla ilgili problemler vardı. Meslek liselerinde teçhizatlar ilgili eksikler vardı. Bunu bizler çok yakinen biliyoruz. Bunu İnegöl’de de, Türkiye’nin değişik yerlerinde de yaşadık. Öncelikli olması gereken eğitimin bütçesinin Türkiye’de 6’ncı, 7’nci sırada olması bu kaçınılmaz kötü sonu bize hazırlıyordu. 2007’den sonra Başbakanımız eğitimin bütçesinin her zaman öncelikli olması konusunda hem Plan Bütçe Komisyonuna hem de mecliste tavsiyelerde bulundu. 8 senedir Milli Eğitim bütçesi bütçeden en büyük payı alan bütçe. Şuan da 80 milyar liralık bütçesi var. Sorunlar o kadar kangren olmuş ki, bu kadar bütçe ayrılmasına rağmen hala tedavi ve telafi edilemiyor. Ama çok şükür ki biz hamiyetperver, yardımsever bir milletiz. Millet olarak bu bizim kodlarımızda var. Ama İnegöl’ün çok farklı bir özelliği var. Bursa’nın en büyük hayırsever yatırımlarının İnegöl’de olduğunu biliyoruz. Sadece bir işadamı abimizin Mesleki Eğitim Kampüsü adı altında Mehmet Yıldız abimizin 60-70 milyon liralık bir yatırımı eğitime başlaması ve bunu eğitimimize hediye olarak sunması hakikaten bizi son derece memnun etmiştir. Ticaret ve Sanayi Odamız bir ilköğretim okulunu şimdi ilkokulu, zamanında eğitime bağışlamıştır. İşadamlarımız kendi isimleriyle, babalarının, dedelerinin isimleriyle okullar yapmıştır. Bugün yine İnegöl’de İnegöl’ün sanayisine, ekonomisine, geleceğine yön veren OSB’mizin hem yönetim kurulu hem işadamları, daha önce kendi arıtmalarını kendi bütçelerinden yaptıkları gibi ben de bir OSB işadamıyım. Bizim de katkımız var, yerlerimiz var. Şimdi de sosyal proje olarak sizlerin ve bizlerin ricasını kırmayarak işadamlarımızın ortak bütçelerinden bir okulu eğitim sistemimize hediye edecekler. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunun arkası da gelir diyorum. Çünkü ne yapsak, ne üretsek az. Arkadan yeni nesil, yeni jenerasyon geliyor. Bunları tamamlamamız gerekiyor. Yeni büyük Türkiye’yi kurmak için 100 yıllık yatırımlar yapmak gerekiyor. İşte bu da eğitimden geçiyor. Ben başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilerimize müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum. Özellikle de eğitim ihtiyacını had safhada olduğu Akhisar Mahallemize okul binamızın ve orada eğitim verecek öğretmenlerimize hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.
ŞUANDA SINIF ORTALAMASINDA 30’UN ALTINDAYIZ
Bursa’da hayırsever vatandaşların, işadamların milli eğitime yapıp bağışladıkları okulların değerinin 350 milyon lirayı aştığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Arsası yerel yönetimden, binanın yapımı işadamımızdan, işletmesi devletten. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İşte Türkiye’yi büyüten de, Türkiye’yi son 12-13 yılda taşıyanda, zirveye götüren de bu işbirlikleridir. Eğitime yüzde 100 destek programı kapsamında şuana kadar Bursa’da hayırsever vatandaşlarımızın, işadamlarımızın milli eğitime yapıp bağışladıkları okulların değeri 350 milyon lirayı aştı. Bu ciddi bir rakam. Bir taraftan hayırseverlerimiz, diğer taraftan devletin genel bütçesinden ciddi kaynaklar veriliyor. Yerel yönetimlerimiz son dönem de özellikle 2004 yılında ki hem Büyükşehir Belediye yasası hem de belediye yasasının değişimiyle beraber artık eğitime de, dini tesise de yardım edebilir hale geldi. 2004 yılından önce Alinur Bey bu arsayı verseydi soruşturma geçirirdi. ‘Sen belediyenin arsasını niye başka kuruma verdin’ diye. Böyle çarpık anlayışları olan bir dönemden geliyoruz. Ama şuanda Bursa’da da, İnegöl’de de eğitimin fiziki altyapısı çok iyi. Şuanda sınıf ortalamasında 30’un altındayız. İnegöl’ü söylemiyorum, vekilimiz söyleyince biraz kızıyor, o yüzden söylemeyeceğim. Söyleyince yeni okul yapmayacağımız anlamına geliyor. Ama İnegöl hem lise de hem de ortaokul sınıf ortalaması bakımında Bursa’nın iyi ilçeleri arasında. Belki de en iyi ilçesi. Bunda tabi yerel yönetimin katkıları, hayırsever işadamlarımızın, vekilimizin çok önemli katkıları var. O katkı olmasaydı bu başarı da olmazdı” dedi.
KARALOĞLU’NDAN TALİMAT
‘Şuan protokole bakıyorum, donanım milli eğitimden. Mobilya kenti İnegöl, okulun donanımını milli eğitimden bekliyor. Neden?’ diyerek İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya talimat veren Karaloğlu, protokolde değişiklik yapılmasını isteyerek “Organize Sanayi Bölgesi gönüllerine göre donatsınlar. Prestij olsun. Okul sadece binasıyla değil, sırasıyla, masasıyla, mobilyasıyla, çocukların dolabıyla, askısıyla farklı olsun. İnşallah güzel bir okul olsun. Sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya tarafından protokol imzalandı.