Osmaniye Mahalle Konağı bakım evi olacak

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün 5. Mahalle Konağı olan ve yapımı süren Osmaniye Mahalle Konağı’nda ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi’ hizmetini de vereceklerini belirterek tüm vatandaşları bu hizmetten faydalanmaya davet etti.

Yayınlama: 24.07.2015
707
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün 5. Mahalle Konağı olacak olan ve Osmaniye Mahalle Konağı yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

BİNA 120 BİN TL’YE KAMULAŞTIRILDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak şu ana kadar şehrimizin 4 farklı mahallesine 4 farklı konak kazandırdık. Bu 4 konakta da her daim değişik etkinlikler, sosyal faaliyetler büyük bir titizlikle yürütülüyor. Hali hazırda ise burası ile birlikte 2 mahalle konağı çalışmamız eş zamanlı olarak devam ediyor. Bugün, Osmaniye Mahallesi Şehit Er Serdar Ünlüsoy Sokak’ta açacağımız 5. Mahalle Konağımızdaki çalışmaları incelemek üzere buradayız. Bilindiği üzere; Osmaniye Mahallesi’nde birçok çalışma yürüttük. Şimdi de Osmaniye Mahallemize güzel bir mahalle konağı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Restorasyon çalışmaları devam eden binamız korumalı bir yapıdır. Bina, Aydın Haluk Kırım, Aclan Selami Kırım ve Gülriz Bikhan Çağlayan adlı şahıslara ait olup, 120 bin 232,56 TL karşılığında kamulaştırılması gerçekleştirilmiştir. Burası ile alakalı hazırlanan proje doğrultusunda restorasyon çalışmalarına başladık” dedi.

 

OSMANİYE’NİN SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ OLACAK

Belediye olarak hazırladıkları restorasyon projesi çerçevesinde binada çalışmaların devam ettiğini ifade eden Aktaş, “Bu iş için 16 Mart 2015 tarihinde çıktığımız ihaleyi; Yemenoğlu Yapı Proje Tic. Ltd. Şti. 314 bin 967,10 TL ihale bedeli ile almış ve firma 01 Nisan tarihinde çalışmalarına başlamıştır. İşin yapım süresi 270 iş günü olup, Aralık 2015 tarihinde inşaatın bitirilmesi öngörülmektedir. Yapı sivil mimari örneği olup, Bursa Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan restorasyon projesine göre restore edilmektedir. Bina 107 metrekare taban alan, 208 metrekare toplam alana sahiptir. 2 katlı bahçesinde hamam (eskiden zengin evlerinde bulunan bir tür banyo) ve 56 metrekare sundurma mevcuttur. Burada restorasyon projesi kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmalardan da kısaca bilgi vermek istiyorum. Mahalle Konağı’nın bugün itibariyle çatısı tamamen yenilenerek kapatıldı. Bahçe taş duvarları yenilenmesi devam ediyor. Kalorifer tesisatları döşenmiş olup, binanın doğalgaz kalorifer sistemi ile ısıtılması sağlanacak. Pencereler giyotine tipi açılır şekilde olacak ve ısı camlıdır. Elektrik tesisat ve duvar sıvaları ise henüz yapılmamıştır. Kapılar ise birinci sınıf çam kereste ve aslına uygun yapılacaktır. Burası diğer mahalle konaklarında olduğu gibi Osmaniye Mahallesi’nin bir sosyal aktivite merkezi olacaktır. Tıpkı diğer Mahalle Konaklarımız gibi sadece mahallenin faydalanacağı bir yer değil, tüm şehir halkına hitap eden bir mekân olacaktır. Diğer mahalle konaklarından farklı olarak ise bu mekânı biz engelli bireylerin ailelerine destek olabilmek amaçlı olarak Engelli bireyler için gündüz bakım evi olarak yapmayı arzuluyoruz. Seçim beyannamemizde de Sosyal Hayatın Desteklenmesi konu başlığı altında ifade ettiğimiz ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi’ vaadimizi inşallah bu çatı altında gerçekleştireceğiz. Bu proje ile İnegöl’ümüzde bu manada ciddi bir ihtiyacın giderileceğini düşünüyorum. Bu basın açıklaması vesilesi ile evlerinde engelli bireyi olan ailelere de bir müjde olarak bu haberimizi vermiş olalım. Osmaniye Mahalle Konağımızın dışında Burhaniye Mahallesi’nde açacağımız 6. Konağımızın ise projesi kabul edilerek ihalesi gerçekleştirildi ve restorasyon çalışmaları başlamıştır. İnşallah burayı da tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Ben yapılan restorasyon çalışmasının başta Osmaniye Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm ilçe halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş