Otizmliler için yürüdüler

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeni ile otizm hastalığı bulunan bireyler ve vatandaşlar bir araya gelerek, farkındalık oluşturmak için yürüyüş gerçekleştirdiler. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 02.04.2015
731
A+
A-

Yürüyüşe, İlç Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, özel eğitim uygulama merkezleri yöneticileri, Otizmli bireyler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş Sarraflar Çarşısı’nda başlayarak, anıt önünde son buldu.

 

OLDUĞUMUZ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ






Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan İlç Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, “Otizm küçük yaşlarda fark edilen, ömür boyu süren, sosyal becerilerin ve iletişim becerilerinin kazanımlarını zorlaştıran bir gelişim bozukluğudur. Otizm tek bir belirtiden çok bir dizi belirti ile fark edilir. Aana özellikleri; sosyal etkileşim bozuklukları, iletişim bozuklukları, sınırlı ilgi ve yineleyici davranışlardır. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ve Nisan Ayı Otizm Farkındalık Ayı olması nedeniyle otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak, farklılık oluşturan yönleriyle otizmli bireylerin toplumsal kabulünü artırmak, otizmli insanları daha iyi anlatmak adına çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Erken teşhis ve müdahalenin önemi vurgulanmakta, otizm ile ilgili araştırmalara teşvik edilmektedir. Bizler İnegöl İlçe Milli EĞitim Müdürlüğü olarak, özel eğitime ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizin sosyal gelişimini desteklemek ve toplumla bütünleşmesini arttırmak için sahip olduğumuz sorumluluğun farkındayız ve özel gereksinimli öğrencileirmizin her zaman yanındayız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş