ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Adli Yıl açılışı nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Adli Yargı Adalet Komisyonu ve İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, İnegöl Adliyesi’nde görevli tüm personelin büyük bir özveri ile çalıştığını kaydetti.

EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Adli Yıl tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de 01 Eylül 2014 günü başladı. Yeni Adli Yıl nedeniyle gazetemize değerlendirmelerde bulunan Adli Yargı Adalet Komisyonu ve İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İnegöl Adliyesi’ndeki hâkim ve savcı arkadaşların özverili çalışmalarının devamı ile en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğine inandığını söyledi.

Yayınlama: 03.09.2014
928
A+
A-

Adli Yargı Adalet Komisyonu ve İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, 01 Eylül 2014 Pazartesi başlayan Adli Yıl nedeniyle gazetemize önemli değerlendirmelerde buldu.

 

DAVALARIN TAMAMLANMA SÜRECİ HIZLANDI






İnegöl Adliyesi’nde görevli 15 hâkim, 12 savcı, 129 kâtip ve bakanlık çalışanı ve 6 adet 4-C’li personelinin özverili çalışmaları ile bugüne kadar en iyi şekilde hizmet verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirten Oğuzhan Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi faaliyete geçtiği 08-07-2013 tarihinden bugüne kadar 285 dava açılmış olup Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyalarının ağırlığına rağmen şuana kadar; adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, cinsel saldırı, çocuğa cinsel istismarı, Mayıs ayında İnegöl’de yapılan uyuşturucu operasyonuna bağlı uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçundan görülen davalardan 190’nının kararı çıkarılmış olup yargılanmaların en seri şekilde tamamlanması için gayret gösterilmektedir.

 

AĞIR CEZA’NIN İNEGÖL’DE OLMAMASI TARAFLAR İÇİN KÜLFETTİ

Geçmişte ilçemizde Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunmaması, Asliye Hukuk Mahkemesi sayısının sadece 2 tane olup son 2 yılda bu mahkemelerin iş yüküne ortak olacak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Aile Mahkemesi kurulması ile gerek iş yükü gerekse davaların tamamlanma süreci hızlandırılmış olup İnegöl’ün gelişmesi ve sürekli artan nüfusuna göre yinede ileriye dönük mahkeme kurulma ihtiyacı doğacağı da tartışmasızdır. İlçemizde geçen yıl Ağır Ceza Mahkemesi ve 3. Asliye Ceza Mahkemesi ile Aile Mahkemesi kuruldu. Daha önceleri Ağır Ceza dosyaları Bursa’ya gönderiliyordu. Bu durum hem konunun tarafları hem de avukatlar için külfet oluşturuyordu.

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMANIN KATKISI BÜYÜK

Aile Mahkemesi’nin işlemlerine ise Asliye Hukuk Mahkemesi baktığı için çok daha yoğun bir iş yükü vardı. Geçtiğimiz yıl Aile Mahkemesi’nin kurulması ile Asliye Hukuk Mahkemesi’nin iş yükü azaldığı gibi bu sene yaz döneminde 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kurulması ile birlikte İnegöl’deki 1. Asliye Hukuk Mahkemesi büyük oranda iş davalarına bakan özel mahkeme hüviyetine büründü. Şuanda Sulh Ceza Mahkemeleri’nin kapatılmasıyla birlikte adliyemizde 5 tane Asliye Ceza Mahkemesi faaliyette bulunuyor olup her birinin iş sayısı yavaş yavaş makul sayılara gerilemektedir. Bunda adliyenin tüm hâkimlerinin; zaman zaman ailelerini ve özel hayatlarını ihmal etmeleri, tatillerinde ve bazen yıllık izinlerinde dahi överiyle çalışmalarının büyük katkısı olmuştur.

 

ÇOĞU ZAMAN FAZLA MESAİ YAPIYORUZ

Bundan sonrada İnegöl Adliyesi’ndeki hâkim ve savcı arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının devamı ile en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğimize inanıyorum. Ayrıca şu hususu da belirtmek istiyorum. Her ne kadar son 2 yılda Adliyemizde 4 adet mahkeme faaliyete geçmiş ve bu şekilde iş yükü azaltılmış olsa da ilçemizdeki hâkimlerimiz halen daha Avrupa standartlarının çok üzerinde dosyaya bakmakta olup, bunun için çoğu zaman fazla mesai yapmaktadırlar. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş