Pijamalı adamlar kahkahaya boğdu

İnegöl Belediyesi mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında yer alan ve bir akıl hastanesindeki delilerin başından geçenlerin anlatıldığı “Pijamalı Adamlar” tiyatro oyununu İnegöllüler ile buluşturdu.

Yayınlama: 29.03.2016
441
A+
A-

Mobilya Müzesi Konferans salonunda, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle sahnelenen ve Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu ve Gülhan Şahin’in de katıldığı pijamalı adamlar tiyatro oyununda, ekonomik ve sosyal olaylardan etkilenerek delirme noktasına gelen insanların yaşantıları ortaya koyulurken, tiyatro oyunu izleyicileri kah güldürürken kah da düşündürdü.

 

Hayat koşullarından delirmiş insanların bulunduğu bir tımarhane koğuşunun işlendiği oyun da Kim akıllı kim deli? Nasıl ayırt etmeli? içeridekiler mi deli yoksa dışarıdakiler mi? sorularını mizahi bir dille ele alırken, ayrıca olayları hicvederek verdiği mesajlarla da büyük beğeni topladı.






 

Ayrıca seyirciye sahneden ayna tutan oyunda, aslında günümüzde insanların günlük yaşamlarında yaşadıkları da gözler önüne serilirken, kimi aşkından, kimi yalanlardan, kimi trafikten, kimi siyasetten, kimi yaşam koşullarının zorluğundan delirmiş ya da delirmek üzere olduğu da vurgulandı.

 

9 Eylül Üniversitesi tiyatro oyunculuk bölümünden mezun olan Necmi Yapıcı’nın yazıp yönettiği oyunda, Necmi Yapıcı, Ufuk Yapıcı, Cem Aksakal, Murat Ergür, Ceyhun Fersoy ve Faruk Sofuoğlu rol aldı.

 

Sahnelenen oyun sonrası söz alan İstanbul Meydan Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Faruk Sofuoğlu; “Avrupa’nın ve Türkiye’nin birçok yerinde bu oyunu sahneliyoruz. Sağ olsunlar her gittiğimiz yerde en iyi bir şekilde ağırlanıyoruz. Ayrıca oyunumuza yoğun bir katılım ve ilgi oluyor. Bu akşam da İnegöl’de sizlerin karşınıza çıktık. İnşallah oyunumuzu beğenmişsinizdir. Bir kusurumuz olmuşsa da af fola diyoruz. İnşallah bundan sonra da farklı oyunlar ile sizlerin karşınızda olmak isteriz” dedi.

 

Sofuoğlu, daha sonra oyunda rol alan oyuncuları tek tek izleyicilere tanıttı.

 

Tiyatro oyunu sonrası konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise; “İstanbul Meydan Sahnesi oyuncularına bu akşam sergiledikleri bu güzel oyundan dolayı huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu akşam sergiledikleri bu oyunla bizleri hem güldürdüler hem de düşündürdüler. Bu akşam bu iki duyguyu birlikte yaşamış olduk. Ülkemizde son dönmede yaşanan ve bizleri son derece üzen bir terör belası var. İç ve dış mihrakların körüklediği ve masum insanları hedef alan bu terör olayları hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülke olarak bu sıkıntılı süreçten el birliği ile çıkacağımızı, birlik ve beraberlik havası içerisinde büyüyen Türkiye’yi daha da ileriye götüreceğimize yürekten inanıyorum. Bu süreçte vatanları için şehit olan aziz kahramanlarımızı minnetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Taban; “İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Bu mana da sizlerin yakinen takip ettiği ve izlediği belediye tiyatro topluluğu bünyesinde birçok oyunu sahneliyoruz. Beraberinde de profesyonel ekipler ile kültür sanat faaliyetlerinin çıtasını yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün salonumuz yetmedi. Bu salonu geçici olarak kullanıyoruz. Yakın biz zamanda ihalesini yapacağımız Kültür Sanat Merkezini en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah orada daha büyük ve daha geniş mekanlarda bu oyunlarımızı icra edeceğiz” dedi.

Taban son olarak, ”Bugün aynı zamanda Dünya Tiyatrolar Günü. Bu vesile ile bu akşam sahneledikleri oyunla müthiş bir performans ortaya koyan İstanbul Meydan Sahnesi oyuncularının ve aynı zamanda tüm tiyatrocularımızın dünya tiyatrolar gününü kutluyorum” dedi.

 

Gecenin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, tiyatro ekibi ile birlikte Dünya Tiyatrolar Günü için hazırlanan pastayı keserken, ayrıca oyuncuların bu özel günlerini tek tek kutlamayı da ihmal etmedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş