“Ülke olarak bizi sıkıntıya sokabilir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Müfit Besler, düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Ticari ve siyasi anlamda ülke olarak bizi sıkıntıya sokabilir. Ciddi anlamda son zamanlarda Rusya’yla ticarimiz vardı” dedi.

Yayınlama: 26.11.2015
388
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Müfit Besler, düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

VERİLECEK BEYANATLAR ÇOK ÖNEMLİ






Yaşanan olayın ardından Rusya’nın ticari anlamda tepki vermeye başladığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, “Son günlerde kamuoyunda düşen Rus uçağıyla ilgili bir sıkıntı var. Bayırbucak Türkmenlerine karşı bir operasyon yapılıyor. Tabi bu ülkeler arası bir sorun. MHP İlçe Başkanı olarak iki ülke arasında ki ilişkilerin gerilmemesi, ticari ve siyasi ilişkilerin kaybedilmemesi gerekir. O bölgede ki Türkmenler bizim kanımız, canımız. Bunu da göz ardı edemeyiz. Ama bu arada da bizi Suriye bataklığına çekmek istiyorlar gibi içimde de bir endişe var. İnşallah bu endişem haksızdır. Bu coğrafya karışık bir coğrafya. İnşallah bu son olur diye umut ediyorum. Yaşanan olayın ardından Rusya ile ilişkilerimiz biraz gerildi. Turizm anlamında Rusya bir çağrı yaptı. Türkiye’ye gitmeyin diye bir çağrı yaptı. Bu turizmde bir sıkıntı yaratabilir. Ama bunlar ilk günlerde olabiliyor. Ülkeler arasında tepkilerin yaşanması normal. Umut ediyorum ki, bundan sonra hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem Rusya bu konuda ortamı germekten çok, ortamı yumuşatarak ilişkilerimizin eski şekline dönmesi gerektiğine inanıyorum. Tabi bu da üst yönetimimize bağlı. Bu konuda verecekleri beyanatlar çok önemli. Bu hassas bir konu” diye konuştu.

 

TİCARETİN DURMASI CİDDİ SIKINTILAR DOĞURUR

Son zamanlarda Rusya ile ticari ilişkileri arttığını hatırlatan Besler, “Ticari ve siyasi anlamda ülke olarak bizi sıkıntıya sokabilir. Ciddi anlamda son zamanlarda Rusya’yla ticarimiz vardı. Tarımsal anlamda da Rusya’ya ihracat yapıyoruz. 1 milyar dolar civarında tarımsa ihracat söz konusu. Bunun durması ciddi sıkıntılar doğurur. İnegöl’de tarımda ihracat yapan bir ilçe. Bu hem ülkemizi hem ilçemize etkiler. Ama burada hem Türkiye’nin hem de Rusya’nın vereceği beyanlar ve bakış açısı bence ilişkileri normale sokar diye düşünüyorum. Bu bir süreç. Yaşanacak olumsuz durumlardan iki ülkede fayda görmez” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş