Protokol bayramda buluştu

İnegöl protokolü, Ramazan Bayramı dolayısı ile Kaymakamlık tarafından bayramın 1. günü saat 11.00’da Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma merasiminde bir araya geldi.

Yayınlama: 31.07.2014
836
A+
A-

Törene; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ACILARIN EN KISA ZAMANDA SONA ERMESİNİ DİLİYORUZ






Bayramlaşma sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları dile getirdi: Dolu dolu bir ay geçirdik. Bizler böyle güzel bir Ramazan icra ederken bazı ülkelerde acı ve gözyaşı vardı. İlçemiz ve ülkemiz konu ile alakalı çok duyarlı davrandı. Acı çeken Müslümanların yanında yine Türkiye ve Türk insanı vardı. Bu konuları protesto edip gündeme getirdiler. Bu mübarek günlerde bu acıların en kısa zamanda sona ermesini diliyoruz. İlçemizde Ramazan farklı kurum ve kuruluşların gayretleri ile dolu dolu kutlanıyor. Özenle hazırlanmış programları gördük. Bu konuda İnegöl ve Türkiye olarak çok şanslıyız. Biz de belediye olarak Ramazan Sokağı ve konaklardaki iftarlarımızın yanı sıra, erzak dağıtımları yaptık. Biz meclis üyesi arkadaşlarımız ve sponsor işadamlarımız ile 4 farklı ülkede iftar programlarına katıldık. Gittiğimiz ülkelerde iftarlar verdik ve erzak dağıtımları gerçekleştirdik. Gittiğimiz ülkelerde gördüğümüz manzara yüreğimizi burktu. O ülkelerin durumunu görünce halimize şükrettik ve daha yapacağımız çok şey olduğunu da anladık. Ben buradan bize sponsor olan işadamlarımıza önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak aracılık ettik, finansman kısmını ise işadamlarımız karşıladı. Yaptıkları yardımlarla bizlerin yüzlerini ağarttılar. Yurt dışındaki ülkelere de yardım ettiler. Bombaların altında evladını ve eşini kaybetmenin korkusuyla yaşayan Müslümanlar var. Bu saldırıların, bu katliamların bir an önce sona ermesini temenni ediyorum. Müslüman dünyasına barış ve huzurun gelmesini diliyoruz. Bu vesile ile tüm İslam âleminin bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında şunları söyledi: Bizim insanımız Ramazan ve bayramları seviyor. Hayırlısı ile sağ salim Allah bizi bayramada yetiştirdi. Bizim insanımız Ramazan ve Bayramları ayrıca paylaşım ve dayanışma ayı olarak görüyor. Ramazan ayında insanlarımız bir araya gelirler ve manevi duyguları en üst seviyeye çıkar. Ülkemizde Ramazan dolu dolu ve huzur içerisinde geçti. Ortadoğu’da savaş ve zulüm hâkim. Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Allah onları ıslah etsin. Diğer yandan İsrailliler kadın-çocuk demeden öldürmeye devam ediyor. Ve dünyanın hâkimleri de onları seyrediyor. Biz biliriz ki bayramlar en çok çocuklara yakışır. Bizleri yaratan Cenab-ı Hakk, o zulmü çocuklara yapanlara karşılığını bir şekilde ödetecektir. Ben sevdikleriniz ve dostlarınızla herkese iyi bayramlar diliyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş