MOBİLYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN Sokak hayvanlarına barınak

İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi işbirliğinde düzenlenen proje ile Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin çalışmalarını gerçekleştirdiği kuş ve kedi yuvalarını, Kent Konseyi yetkililerine teslim edildi.

Yayınlama: 13.02.2016
528
A+
A-

Yuvaların teslim töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Havaların soğuk olduğu ve yağışların devam ettiği bu günlerde sokak hayvanlarının barınması, soğuktan korunması da oldukça güç bir hale gelmiştir. İnegöl Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza yönelik gerek şehir merkezindeki suluk ve beslenme odakları gerek şehrin dışına yerleştirdiğimiz beslenme odakları, gerek hayvan barınağımızda verdiğimiz aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri gerekse yeni hizmete açtığımız pisi bahçe kedi yaşam merkezi olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdik. Geçtiğimiz haftalarda yabani hayvanların kış mevsiminin ağır şartlarında yiyecek bulamamalarına karşın doğaya yiyecek bıraktık. Bugüne kadar hayvanlara yönelik pek çok hizmetimiz hayata geçti. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Yeni bir barınak yaparak barınağımızdaki hayvanlarımızı bu yeni yere nakledeceğiz inşallah. Takdir edersiniz ki bu iş tek taraflı olarak sadece belediyemizin çalışmasıyla olacak bir iş değil. Bizler inancımız gereği yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu nedenle soğuk kış koşullarında halkımızdan da sokak hayvanlarına karşı duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz. Kapımızın önüne bir kap su ve biraz yemek bırakmak, bu merhameti göstermek hem insani olarak hem de dini inancımıza göre Allah katında önem arz eden bir durumdur. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerimiz çetin hava koşulları ile baş etmeye çalışan sokak hayvanları için kendi el becerileriyle 40 adet kedi evi, 8 adet kumru evi, 12 adet serçe evi ve 2 adet güvercin evi ürettiler. Bu barınakları teslim almak üzere bugün buradayız. Öğrencilerimizin bu duyarlılığı umarım tüm ilçemize örnek olur. İnegöl olarak bizimde bu güzel projeye 15 – 20 kalemlik malzeme tedarikiyle 15 bin liralık desteğimiz oldu. Ayrıca bu barınakların üretiminde emeği geçen Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerine ve öğretmenleri Karani Biber hocamıza ve Okul Müdürü Tayyip Ali Demir hocamıza, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubuna ve Can Kardeşler Orman Ürünlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ise, ” Bu güzel çalışmamız da bize maddi olarak katkı sağlayan






İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, kuş ve kedi evlerinin projesini yapan Karani Biber hoca ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tayyip Özdemir’e, Hayvanları Koruma Çalışma Grubumuza çok teşekkür ediyorum.  Bu kedi ve kuş evlerinden yüzlerce yapıp, kentin değişik yerlerine, parklara, kavşaklara  Belediye öncülüğünde gösterilen yerlere koyacağız. “Müslümanların yaşadığı  beldelerde hayvanlar aç dedirtmeyin” der Hz. Ömer. Bizim kadim medeniyetimiz de insanlarda, hayvanlarda huzur ve esenlik içinde yaşamıştır. Tabi ki barınakların mobilyadan yapılmış olması, mobilya’nın başkenti olan İnegöl’ümüz için de çok özel bir anlam ifade etmektedir. Türkiye’ye örnek olacak güzel bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için de çok mutluyuz. Tabi yapmak kadar korumak ve kollamakta önemlidir. Şimdi hepimiz bu eserlere sahip çıkmalıyız. Evine ve sitesine hayvan barınağı almak isteyenler küçük bir bedel karşılığı Endüstri Meslek lisesine müracaat edebilirler” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş