Ramazan Ayı’nda bir acı vaka…

İskaniye mahallesinde ikamet eden Zehra nine, Ramazan Ayı’nda da tek odalı evinde yaşamaya devam ediyor. Yaşlı teyzenin sağlık durumu ise içler acısı.

Yayınlama: 09.07.2014
897
A+
A-

80 yaşındaki Zehra Doğan11 ayın sultanı ramazan ayında, tek göz odalı evinde yaşam mücadelesi veriyor. İnegöl’e bağlı İskaniye mahallesinde no 53 adresinde 1 tek odada yaşam mücadelesi veren 80 yaşındaki Zehra Doğan sağlık sorunlarından dolayı zorluklar yaşıyor.

 

Tedavi olmak istediğini ifade eden Zehra Doğan ramazan ayında tedavi olup orucunu sakata düşürmek istemediğini ifade etti. Komşularının yaptığı yardımlarla hayat mücadelesine devam eden Zehra Doğan tek göz odasında iftarlığını ve sahurluğunu hazırlıyor.






 

Devletin verdiği yaşlılık maaşını istemeyen 80 yaşındaki Zehra Doğan, çalışmadan kazanılan paranın haram olduğunu ifade ederek, “Devletin bana vereceği parayı bu yüzden kabul etmiyorum” dedi.

 

İyi kötü hayat mücadelesini devam ettirdiğini söyleyen Zehra Doğan “18 sene önce eşim hayatını kaybetti tek başıma burada bir şekilde hayatımı sürdürüyorum. Ramazan öncesine kadar sağlığım iyiydi şimdi elim ayağım tutmaz oldu” dedi.

 

Çoluk çocuğu olmadığı için ihtiyaçlarını biz karşıladığını söyleyen Muhtar Mehmet Emin Korkmaz “Ununu yağını biz getiriyoruz kendi kendine bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yetişemediği yerde eşlerimiz gelip burada kendisine temizlikte yardım ediyor” dedi.

 

Yetkililerin Zehra Teyze ile ilgilenmelerini isteyen komşusu hem de yeğeni olan Habil İnci “İhtiyacı olduğu zaman bize söylüyor bizde temin ediyoruz. 15-20 senedir durum böyle. Yetkililerden ricam Zehra Doğan’ın sağlık sorunları var ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş