Sanayicilere patent semineri

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Patent Bilinçlendirme Projesi” semineri, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda İnegöllü sanayici işadamlarıyla buluşturuldu. Türkiye’nin patent başvurusu konusunda dünyada 38. ülke olduğunun belirtildiği seminerde Bursa’nın yılda 300 patent başvurusu ile Türkiye 4’üncüsü olduğu ifade edildi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.01.2015
673
A+
A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, sanayi kuruluşlarını bilgilendirmek, özendirmek, teşvik etmek amacıyla sanayi bölgelerimizdeki işletmelere yönelik hazırlanan ve konusunda uzman konuşmacıların katılımıyla yapılacak “Patent Bilinçlendirme Projesi” kapsamında ikinci toplantı geçtiğimiz Çarşamba günü İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde söz alan Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya; “Sanayi Patentle Buluşuyor” konusunda, Marka Patent Vekili Sertel Şıracı; “Fikri Haklar Hukukundaki Güncel Gelişimler” konusunda, Marka Patent Vekili Mete Mercan; “Hibe Desteklerden Faydalanma Yolları” konusunda, Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun İrfan ise; “Patentin Sivil Toplum Boyutu” konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

 

PROJE 21 OSB’Yİ KAPSIYOR






Bursa’da, 8’i ıslah olmak üzere toplam 21 OSB’yi kapsayan ve 10 Aralık 2014-1 Nisan 2015 tarihleri arasında 8 ayrı noktada gerçekleştirilmek üzere başlatılan projenin ikinci toplantısı geçtiğimiz Çarşamba günü 15.00-17.00 saatleri arasında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesi, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi, Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi, Cerrah Islah Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerine yönelik yapılan toplantıya çok sayıda sanayici ve ar-ge merkezi yetkilileri katılım sağladı.

 

2023 VİZYONUNA ULAŞMADA KATKI SAĞLAYACAK

2023 vizyonu ile hedeflenen patent başvuru sayısına ulaşmasına da katkı sağlayacağına inanılan ve sanayici-işadamlarının, Ar-Ge merkezi yöneticileri ile firma patent yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda patent konusunda Bursa ve Türkiye verilerinin yanı sıra başvurular, devlet destekleri ilgi ile dinlendi.

 

TÜRKİYE, DÜNYADA 38. SIRADA

Sunum öncesi paylaştığı çarpıcı verilerle konunun önemine dikkat çeken Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, “Dünyada her yıl 2 milyondan fazla başvuru yapılıyor. Türkiye ise ancak bu sayının binde iki seviyesinde. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı verilerine göre taklit ürünleri ile deşifre olmuş Çin bile yılda 65 bin patent başvurusu ile dünyada birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada 54 bin ile Amerika yer alırken Japonya üçüncü, Güney Kore dördüncü, Almanya beşinci sırada yer alıyor. Oysa Türkiye 4 bin 500 civarında patent başvurusu ile 38. sırada. Patent bilinçlendirme projesi kapsamında yapılan toplantılarla Türkiye’nin yıllık 50 bin patent başvuru sayısına ulaşması konusunda Bursa’dan katkı sağlamak hedefleniyor. Ayrıca önemli bir proje hedefimiz de ihracatta Türkiye ikincisi, patentte Türkiye dördüncüsü olan Bursa’da halen 300’lü rakamlarda seyreden patent başvuru sayısını artırmak, Bursa’yı Türkiye ikincisi yapmaktır. Bu konuda bizleri proje hazırlamamız konusunda işbirliğine davet eden, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü’müz ve diğer paydaşlarımızla patent sayısını artırma konusunda çalışmaya devam ediyoruz”  şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş