Satranç kursu devam ediyor

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yeniceköy Mahallesi Bilgi Kültür Evinde, satranç kursu alan 25 ilk ve ortaokul öğrencisine, katılım belgelerini takdim etti.

Yayınlama: 05.04.2016
462
A+
A-

ortaokul öğrencisine, katılım belgelerini takdim etti.

 

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada; “İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir Bilgi Kültür Evi kazandırma hedefimizle ilkini 2008 yılında açtığımız Bilgi Kültür Evlerimizde çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine katkı sağlamaya yönelik projeleri üretiyoruz. Bugün sayıları 13’e ulaşan Bilgi Kültür Evlerimizde çocuklarımız sadece ödev araştırması yapmıyor, burada gerçekleştirilen eğitici aktivitelerimizden de faydalanıyor” dedi.






 

SADECE İNTERNET HİZMETİ VERİLMİYOR

Bilgi Kültür Evlerinin sadece internet hizmeti vermediğinin altını çizen Aktaş; “Geçtiğimiz yaz aylarında ise Bilgi Kültür Evlerimizi sadece internet kullanımdan ziyade çocuklarımızın hayata dair tüm bilgiyi alabilecekleri bir yer haline getirme hedefiyle çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri resim çizme ve boyama, maket yapımı, çiçek dikimi, fotoğraf sanatını küçük yaşlarda öğrenebilmelerini adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızın tatil günlerini değerlendirmelerini ve aynı zamanda bilgilenmelerini sağlamıştık. Yine çocuklarımızın zeka gelişimine katkı sağlamak amacıyla hem boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirebilecekleri hem de eğlenerek öğrenme becerisini kazanacakları strateji oyunları mangala ve satrancı tüm Bilgi Kültür Evlerimize dağıttık. Bunun akabinde de satranç kurslarımızı başlattık” dedi.

 

6 HAFTA SÜRECEK

Bu bağlamda 21 Mart 2016 tarihinde başlayan ve 6 hafta sürecek olan bir Satranç kursu programı hazırladık diyen Aktaş, şöyle devam etti:  “Gelen talepler üzerine şuan 10 Bilgi Kültür Evimizde kurslarımız başlamış bulunuyor. Kursumuza toplamda 200 öğrencimiz kayıt yaptırmıştır. Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü haftanın 4 günü olmak üzeri saat 16.00’da başlayıp 17.30’da sona ermektedir. Satranç hocalarımız Temel Başol ve Yahya Şahin’in verdiği kurslarımızın sonunda, mini bir turnuva yaparak dereceye girecek öğrencilerimize vereceğimiz sürpriz hediyelerle kursumuzu tamamlayacağız” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Ayrıca her kursun sonunda kursiyerlerimize katılım belgesi vereceğiz. Şu anda bulunduğumuz Yeniceköy Mahallesi Bilgi Kültür Evinde İlköğretim öğrencisi 25 kardeşimize satranç kursu verilmektedir. Kursumuzun öğrencilerimizin gelişimi için faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş