Satranç şampiyonlarına ödülleri verildi

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen okullararası satranç turnuvası ödülleri sahiplerini buldu.

Yayınlama: 10.03.2015
2.214
A+
A-

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen okullararası satranç turnuvası Pazar günü düzenlenen final müsabakaları sonucunda gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

 

200 ÖĞRENCİ KATILDI






31 okuldan 49 takımın ve 200 öğrencinin katıldığı turnuvada Çocuk Ligi Bordo Grubu’nda Nilüfer Safvet Koleji birinci, Yenice Perihan Coşkun ikinci, İsaören üçüncü, Çocuk Ligi Beyaz Grubu’nda Atatürk Merkez birinci, Alanyurt İlkokulu ikinci, Selçuk Yahşi İlkokulu üçüncü, Yıldız Ligi’nde Fen Lisesi birinci, Turgutalp Yıldız ikinci, Turgutalp 10 üçüncü oldu.

 

İLK 4’E GİRENLER TÜRKİYE FİNALİNE

Tören esnasında konuşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “İnegöl’de bugüne kadar yapılmamış bir organizasyon için toplanış bulunuyorsunuz. 2 haftadır öğrencilerimiz ter döktüler, zihinlerini meşgul ettiler, yoruldular ve sonunda bugün ödül töreni ile birlikte bu liglerin finalini yapmış oluyoruz. Bu finalin devamı inşallah Türkiye finali olarak gelecek. İlk 4’e giren çocuklarımız Türkiye finalinde de İnegöl’ümüzü temsil etmiş olacaklar. Ben katılan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Bu ligin önemiyle de alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. Bursa’da toplam 37 tane takım bu liglere katılıyor. İnegöl’de ise 49 takım liglere katılıyor. Yani Bursa’nın fersah fersah önündeyiz. Bu yüzden bu arkadaşlarımıza, beden eğitim öğretmenlerimize ve çalıştıran hocalarımıza, hakemlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

İNEGÖL AKLINI KULLANIYOR

İnegöl’de kayıtlı 5 bin civarında satranç sporcusu olduğunu belirten Yücel, “Bursa genelinde ise 9 bin tane satranç sporcusu var. Yani İnegöl çocuklarıyla, gençleriyle, büyükleriyle aklını kullanıyor. Geleceğe güzel bakıyor. Dolayısıyla ben bu çocuklarımızı ve İnegöl halkını tebrik ediyorum. Bu turnuva da emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

 

BEYNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Satrancı önemsediğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Çünkü gerçekten beynimizin belli bir bölümünü kullandığımızı her anlamda bilim adamlarımız da söylüyor. Gerçekten şu spor dalı yapacağınız hamlelerle daha sonra yapacağınız hamleleri hesap etmeyi gerektirdiği için beynin gelişimine ciddi anlamda katkı sağlıyor. Dolayısıyla İnegöl’de 56 bin öğrencimiz var. Böyle bir genç kategorisi var. Dolayısıyla daha çok insanı bu işin içine almamız lazım. Tabi ki yetişkinler bunu oynayamaz diye bir kural yok. Yetişkinler içinde istifade edilmesi gereken bir etkinlik alanı. Ben başarılı olan tüm gençlerimizi kutluyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş