Seçimlere meşaleler damgasını vurgu

30 Mart’ta yapılan 2014 mahalli idareler seçimleri Pazar günü sona erdi. Akıllarda ise seçim sürecinde partilerin yaptıkları şovlar kaldı. 2014 seçimlerinde geçmiş yıllara göre dikkat çeken en büyük farklılık meşale ve havai fişek şovları oldu. Seçim öncesi son 2 aylık süreçte İnegöl’de toplam 30 bin TL’lik meşale, havai fişek, konfeti ve volkan kullanıldığı öğrenildi.

Yayınlama: 02.04.2014
1.108
A+
A-

ÇAYYAKA KÖYÜ İLE MODA OLDU

Özer Organizasyon firma sahibi Özer Ertap, meşale geleneğinin ilk olarak AK Parti’nin Çayyaka köyü ziyaretinde başladığını söyledi. Daha sonra diğer partilerin de meşale şovlarına başladığını ve siparişlerin arttığını kaydeden Özer Ertap, “Köylerde başlayan meşale şovu daha sonra MHP’nin Süleymaniye Mahallesi’ndeki ziyareti ile devam etti. O günden sonra da meşale moda oldu” dedi.

 






BİNLERCE HAVAİ FİŞEK VE MEŞALE KULLANILDI

Seçim sürecinde son 2 aylık periyotta kullanılan gösteri malzemelerinin satışları hakkında da bilgi veren Özer Ertap şunları söyledi: Seçim sürecinde 3 bin adet meşale, bin adet konfeti kullanıldı. Havai fişekte ise en çok 16’lık ve 25’lik kutular tercih edildi. Bin 500 kutu havai fişek satışı yapıldı. Bunların yanında 300 adette volkan satıldı. 3 bin adet meşale yaklaşık 21 bin TL’ye tekabül ediyor. Bin adet konfeti 5 bin TL, bin 500 adet havai fişek 3 bin TL ve 300 adet volkan da bin 500 TL olmak üzere yaklaşık rakam 30 bin TL civarında.

 

Öte yandan, propaganda döneminde yapılan meşale ve havai fişek şovlarının en büyüğü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Rumeli Derneği ziyareti sırasında gerçekleşti. Altepe’nin ziyaretinde 150 adet meşale yakılırken, 64 tane havai fişek atıldı, 30 konfeti ve 30 volkan da Altepe’yi karşılama töreninde kullanıldı. AK Parti’nin Çitli köyü ziyaretinde de yine büyük bir meşale şovu vardı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş