Sıcağa dikkat, biraz sabır

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz havaların sıcak olması ve Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan sürücülerin daha agresif olmaları nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, sürücüleri hem sıcağa karşı uyardı hem de özellikle iftar saatine yakın zaman diliminde daha sabırlı olmalarını tavsiye etti.

Yayınlama: 03.07.2014
801
A+
A-

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ramazan ayına girilmesinin ardından dün bir açıklama yaparak şoför esnafına uyarı ve önerilerde bulundu.

 

GECE YOLCULUĞUK YAPIN






Bahattin Korkmaz, 11 ayın sultanı Ramazan ayına girildiğini belirterek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: İnsanlar açlık ve susuzluk nedeniyle gün boyunca dalgın olabiliyor. Havaların sıcak olması da çok etkiliyor. Şoförlük mesleği de çok meşakkatli bir meslek. Şoför arkadaşlarımız İnegöl’de oruçlarını tutmaya özen gösteriyorlar. Ancak gündüz havalar çok sıcak. Ben şoför esnafımızdan mümkün olduğunca gündüz yola çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Serin saatlerde yolculuk yapıp gündüz dinlenmelerini tavsiye ediyorum.

 

RAMAZANDA BİRAZ DAHA HOŞGÖRÜLÜ OLUN

Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak refleksler de yavaşlamaktadır. Oruç nedeniyle sürücülerde meydana gelen dikkat dağılması kazaların en büyük nedenlerinden. Sürücüler Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Ay boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için, acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araç sürülmeli. Aksi halde beklenmedik ve can yakan kazaların olması kaçınılmazdır. Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce kişi hayatını kaybetmektedir. Sürücüler, hoş görü ayı olan Ramazanda, birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı davranmaları gerekiyor.

 

ZORUNLU DEĞİLSE İFTAR SAATİNDE YOLA ÇIKMAYIN

Ramazanda kazalar özellikle iftar saatlerine yakın zamanlarda yaşanıyor. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemeli. Özellikle kan şekeri düşenler aniden öfkelenebilirler. Sıvı ve elektrolit kaybı, susuzluk şuur bulanıklığı yapabilir. Oruçlu sürücülerimizin bunlara dikkat etmesi gerekir. Özellikle iftar saatlerinde zorunlu olmadıkça yoğun trafiğe çıkmaktan kaçınmalıdırlar. Mümkünse özel araçları kullanmak yerine, toplu taşıma araçları tercih edilmeli. Bu davranış, can güvenliğini sağlamada önemli bir etken olacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş