SİGORTA FİYATLARI İSYAN ETTİRDİ

Trafik Sigorta ücretlerinin bir anda tavan yapması nedeni ile ticari araç sürücüleri OSB 1. Cadde üzerinde toplanarak eylemde bulundular. Yapılan eylem öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin, “Ticari araçların yanı sıra diğerlerinde de ciddi artışlar var. Ben sigortayı 450 TL’ye yaptırırken, bu yıl 1059 TL’ye yaptırdım. Bu insanların içini acıtıyor” dedi.

Yayınlama: 17.05.2016
701
A+
A-

TÜRKİYE ÇAPINDA EYLEM

Bahattin Korkmaz, fiyatların normale dönmemesi durumunda Türkiye çapında bir eylem gerçekleştirebileceklerini ifade ederek, “Eğer böyle devam ederse Türkiye çapında bir eyleme gideceğiz. Biz kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

 






————————————————————————————————————————–

 

Ticari araçların sigorta fiyatlarında meydana gelen artışlardan sonra kamyoncu esnafı isyan etti. OSB 1. Cadde üzerinde toplanan kamyon sürücüleri, eylemde bulunarak fiyatlardaki artışların normale dönmesini istedi.

 

TÜRKİYE ÇAPINDA EYLEM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz “Bugün burada trafik sigortaları ile ilgili sesimizi duyurma hareketindeyiz. 6 Yıldan beri trafik sigortalarında ciddi yükselmeler oldu. Özellikle ticari araç sürücülerinde. Bunun sebebi ne derseniz; 6 yıldan bu yana herkesin kendi arasında rapor tutma olayı var. Sigortacılar da biz zarar etmeye başladık diyorlar. Ticari araç sürücülerine 4 bin küsurdan 20 bin TL’ye kadar sigorta ücretleri çıkmaya başladı. Esnafımız mağdur durumda. Kaza raporu karşılıklı tutuluyor. Önceden emniyet ve jandarmanın tuttuğu raporlar varken; sigorta firmaları da mustarip değildi. Türkiye genelinde böyle bir sıkıntı var. Ticari araçların yanı sıra diğerlerinde de ciddi artışlar var. Ben 450 TL’ye yaptırırken; bu yıl 1059 TL’ye yaptırdım sigortayı. Bu insanların içini acıtıyor. Bu birinci neden. Bunun yanında defalarca yasal düzenleme çıktı. Fakat buna rağmen sigorta şirketleri sudan bahaneler üretip sigorta fiyatlarını geri almıyorlar. Direniyorlar. Biz ciddi derecede mağduruz. Hala bir düzenleme yapılmaz ve geri alınmazsa biz İnegöl’de kontak kapatacağız. Şoförler Odasına bağlı 1500 araç var. Kamyoncularda da 513 kamyoncu esnafımız var. Bugün bu eylemi gerçekleştireceğiz. İnşallah bu eylem ses getirecek. Sigorta firmaları akıllarını başına alacak. Eğer böyle devam ederse Türkiye çapında bir eyleme gideceğiz. Biz kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

 

9 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek ise, “Son artan fiyatlarla 2007 model aracımızın sigortası 8 bin liranın üzerinde. Sigortalar yabancı şirketler üzerine geçtiği için biz bu zorlukları yaşıyoruz. Sigorta kooperatifleri kurulsun. Biz artık yabancı şirketleri istemiyoruz. Çünkü çok dengesiz fiyatlar var. Bir araç 10 senede kendi değeri kadar sigorta ücreti ödüyor. Hatta fazlasını ödüyor. Onun için sesimizi duyurmak istiyoruz. Gerekli çalışmayı yapmazlarsa ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yenice kavşağına kadar eylem yapacağız ama gün gelir Ankara’ya kadar gideriz. 5-6 yıl önce iki bin lira civarında olan fiyatlar bir anda yüzde 300’ün üzerine kadar yükseldi. Bu ödediğimiz fazla ücretler iş verene yansımıyor. Bize zararı oluyor” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş