Şipali meydanı yenilendi

Mahalle olarak dönüşümü sağlanan eski köylerde üstyapı çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi son olarak Şipali Mahallesinde meydan düzenlemesi yaptı.

Yayınlama: 25.06.2015
672
A+
A-

Şipali Mahallesine giderek çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref yiğit, söz konusu düzenlemenin İnegöl Belediyesine 45 bin TL’ye mal olduğunu açıkladı.

 

OTOPARK VE YEŞİL ALAN






Yiğit inceleme sırasında yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarımıza paralel olarak kırsal mahallelerimizde de belli bir plan dâhilinde çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak kırsal mahallelerimizi şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün Şipali mahallemizde bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Söz konusu olan meydan alanımız; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 385 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 200 m2’lik sert zemin meydan alanı,  20 m2’lik yeşil alan ve bu alanın çevresinde 2 metre genişliğinde 130 m2’lik sert zemin tretuvar bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında yapılacaktır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç ve pembe çiçekli atkestanesi bitkilerine yer verilecektir. Yeni dikilen bitkilerin yanı sıra alanda; daha önceden dikilmiş ve mevcut olan çeşitli türlerdeki yetişkin ağaçlar korunmuş ve uygulama dâhilinde değerlendirilmiştir. Projemizin yeşil alan dışında kalan bölümlerinde sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılacaktır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmaktadır. Şıpali Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz meydan düzenleme çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 45 bin TL’dir. Mahallemizde yapılan bu meydan düzenlemesine ilave olarakmeydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmaları da yapılacaktır.  Yapılan bu çalışmanın Şipali Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederim.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş