SÖZ KONUSU İNEGÖL İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

İTSO Başkanı Metin Anıl ve bazı yöneticiler, MÜSİAD’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “İnegöl’ün menfaatleri söz konusu ise gerisi teferruattır” dedi.

Yayınlama: 03.02.2016
815
A+
A-

İTSO Başkanı Metin Anıl ve bazı İTSO yöneticileri, MÜSİAD’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Ziyarette birlik be beraberliğin önemine değinildi.

 

ŞİMDİDEN GÖRÜYOR VE TAKDİR EDİYORUZ






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl, “MÜSİAD’a başkanlık yapan, gerekse üyelik yapan birçok arkadaşımız oldu.  Birlikte İTSO’da uzun yıllar çalışma fırsatı bulduk. Geçmişte Ali Kemal Tuna ağabeyimiz 2 dönem meclis başkanlığımızı yaptı. Zeki Anıl Gülşen meclis başkanlığımız yaptı. Halil Şeherci ile birlikte yönetim kurullarında çalıştık. Adnan Koşarer ile yönetim kurullarında çalıştık. Yani buradan şu çıkıyor; Ticaret ve Sanayi Odası ile MÜSİAD hep iç içe, el ele bugüne kadar önemli işlere imza attı. MÜSİAD İnegöl’ün en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. Onun için İTSO Başkanı olarak MÜSİAD’ı kuran ve bugünlere getiren, İnegöl’ün ekonomik kalkınmasına emek veren tüm başkan, yönetici ve üye arkadaşlarımızı sizlerin huzurunda kutluyoruz. Bundan sonra İnegöl’ün gelişmesi, büyümesi ve ekonomik kalkınmadaki yapacakları çalışmalarda da şimdiden görüyor ve takdir ediyoruz” dedi.

 

İTSO EN ÖNEMLİ PROJELERDE YER ALDI

“Biz İTSO olarak her türlü siyasi görüşü bir arada tutan bir kuruluşuz” ifadeleri ile konuşmalarını sürdüren Anıl, “Yaklaşık 4 bin tane üyesi olan ve İnegöl’ün ekonomik kalkınması adına projeler üreten bir kurumuz. İnegöl’de bir ağabey kuruluşudur İTSO. Son 30-40 yala baktığımız zaman, şunu görüyoruz;  İnegöl’deki tüm önemli projelerin altında, İnegöl’ü İnegöl yapan tüm projelerin altında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın da imzasının olduğunu görüyoruz. Bu başarının altında yatan en önemli faktörlerden birisi; İnegöl’ün birlik ve beraberliğidir” şeklinde konuştu.

 

EN ÖNEMLİ ETKEN BİRLİK VE BERABERLİK

Anıl son olarak, “İnegöl eğer bir başarıyı yakalamışsa, İnegöl başarılıysa, bu başarının altında ortak akıl vardır. İnegöl’ün menfaatlerinin konuşulduğu ve projelendirildiği masalarda kesinlikle siyaset bir kenara bırakılır. İnegöl’ün menfaatleri ön plana çıkar. İnegöl’ün menfaatlerinin konuşulduğu masada, hiç kimse siyasi yapıya bakmaz. İnegöl’ün menfaatlerine bakar ve o projenin hayata geçmesi için el ele gönül gönüle çalışır. Bu güne kadar böyle oldu. Geçmişte yapılan tüm büyük projelere baktığınız zaman, ortak akıl, birliktelik ve el ele çalışma duygusu vardır. Ve İnegöl bundan 30 yıl önce Bursa’nın Kemalpaşa ilçesi ile aynı konumda idi. Gerek nüfus olarak, gerek ekonomik olarak aynı konumda idi. Ama şimdi bakıyoruz; İnegöl Bursa’nın merkez ilçeleri dışındaki en büyük ilçesi ekonomik olarak, sosyal olarak, nüfus olarak… İnegöl Türkiye’nin en büyük illerinden daha hızlı olma yolunda ilerliyor. Bunun altındaki en önemli etken birlik ve beraberlik. Biz bu birlik ve beraberliği MÜSİAD’ta gördük. O zamanki arkadaşlarımızla çok güzel bir birliktelik ile çalıştık. Bundan sonra da yapılacak projelerde, ortak akıla ihtiyaç olduğu alanlarda yine el ele çalışarak İnegöl’ümüzü istediğimiz konuma getirmeye çalışacağız” dedi.

 

MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç ise, “Birlikte ve beraberlik üzerine yaptığınız bütün konuşmalara katılıyorum. Kesinlikle söz konusu İnegöl olunca akan sular duruyor. Birlik ve beraberlik içerisinde, aklıselimin el verdiği bütün projelerde katkı sunmaya çalışıyoruz. Ben geçenlerde İstanbul’da bir toplantıya katılmıştım. Orada bize sunum yaptılar ve mobilyacılar olarak İhtisas Organize Sanayi kurulması lazım, tasarım merkezi kurulması lazım, kümelenme kurulması lazım dediler… Biz dedik ki İnegöl olarak bunların hepsini biz yaptık. Bu İnegöl’ün gücüdür. Birlik ve beraberliğinin neticesidir. Allah’a şükürler olsun iş adamlarıdır, STK’larıdır, Belediyesi’dir herkes bir araya geliyor İnegöl’ün menfaatleri söz konusu olunca. En son mobilyacılarımız İstanbul Fuarı’nda da bu birlik ve beraberliğin neticesini gördüler. Fuardan da çok memnunlar. Biz de her zaman İnegöl’ün menfaatleri söz konusu ise gerisi teferruattır deyip, elimizden geleni yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş