Teknolojinin azizliğine uğradılar

2016 Yılı için hac kuraları dün 11.00’da çekilmeye başlandı. İnegöl’deki hacı adayları da İnegöl Müftülüğü organizasyonu ile kura çekimini Sani Koonukoğlu konferans salonundan canlı olarak takip edecekti ama hacı adayları teknolojinin azizliğine uğradı.

Yayınlama: 03.03.2016
427
A+
A-

2016 yılı için hac kuraları bugün 11.00’da çekilmeye başlandı. Türkiye genelinde 700 bin, Bursa’da 70 bin, İnegöl’de ise 8 bin hacı adayı kuralardan kendi isminin çıkmasını bekliyor.

 

1 SAAT BEKLEDİLER AMA…






İnegöl Müftülüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da kura çekimlerini hacı adaylarının canlı takip edebilmesi için Sani Konukoğlu konferans salonunu hazırladı. Burada verilen frekanslarla hacı adaylarının kura çekimini canlı olarak takip etmesi planlanırken, bazı aksilikler yaşandı. Verilen frekans salondaki sistemle uymadığı için, programın takibi yapılamadı. 11.00’da salona gelen İnegöllü hacı adayları, 12.00’a kadar bekledi ancak sorun çözülemedi.

 

TEKNİK ARIZA YAŞANDI

Hacı adayları heyecanla kura çekiminin başlamasını beklerken, sorunun çözülememesi üzerine İnegöl Müftüsü Kazım Güzel bir açıklama yaptı. Programdan bir gün kendilerine Diyanet tarafından frekanslar verildiğini belirten Müftü Güzel, “O şifreleri girdiğimizde bugün buradaki cihazlar kabul etmedi. Dışarıdan başka bir cihaz bulduk, o cihaz vasıtasıyla yapmak istedik. Ancak bu da başarılı olmadı. Salonun sistemiyle diğer sistemi birbiriyle uyuşturamadık. Teknik bir konu olduğu için de ben üzgünüm ama elimizden bir şey gelmedi” dedi.

 

TEKNOLOJİNİN AZİZLİĞİNE UĞRADIK

Bugün saat 11.00’da programın başlayacağını anımsatan Müftü Güzel, “Bir kuranı kerim okunacak ve Başkanımız konuşacaktı. Elbette onu dinlemek çok güzel olacaktı. Bu yıl ilk defa katılımda bu kadar coşkulu oldu ama ne yazık ki teknolojinin azizliğine uğradık” diye konuştu.

 

İNEGÖL’DE KURAYI BEKLEYEN 8 BİN HACI ADAYI VAR

Hac kayıtları hakkında da konuşan Müftü Kazım Güzel, “Bizim İnegöl olarak yeni kayıt 2 bin oldu. 6 bin de eski kayıt var. Toplamda 8 bin oldu. Bursa genelinden 6 bin hacımız gidecek. 70 bine yakın da hacı kaydımız var. Türkiye genelinde de 700 bine yakın bir hacı kaydı söz konusu. Bunların içerisinde yaklaşık 70 bin hacımız gidecek” ifadelerinde bulundu.

 

İNTERNETTEN DE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Kazım Güzel, kayıtlı olan kişilerin kayıtlı olduğu sene boyunca avantajlı olarak kuralara katılacağını da dile getirerek şöyle konuştu: “Bu kuralardan sonra da çıkan kardeşlerimiz inşallah kura neticesinde hacca gitme imkanını elde etmiş olacak. Bu hac kayıtlarının yapılmasına geçilmeden önce ilk önce çıkıp çıkmayanların bilinmesi gerekiyor. Bunu da Müftülüğümüzden ya da internetten öğrenebilirsiniz. Ama biz inşallah hacca gitmeye hak kazananların çıkıp çıkmayanları bilgilendirmek adına sizlere Müftülüğümüzde bu hizmeti vereceğiz.”

 

MÜFTÜDEN SALON VURGUSU

Müftü Güzel, konuşmasının sonunda “Anlaşılan şu ki, bizim kendi bir salonumuz olup sistemimizi kendimiz ayarlamamız gerekecek” diyerek Müftülüğün kendi bünyesinde bir salona ihtiyacı olduğuna da vurgu yaptı.

 

HAC KURALARINI DİYANET YAYINLAMAYA BAŞLADI

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuralarının sonuçlarını resmi internet sitesinden yayınlamaya başladı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş