Temelli ve Şahin kesin, Coşkun kararsız

AK Parti 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı için başvuruları bugünden itibaren kabul etmeye başladı. Sadece 4 gün sürecek olan başvurular öncesi 25. dönemde aday adayı olan isimlerden Hüseyin Şahin ve Bülent Temelli’nin yeniden aday adaylığı başvurusu yapacağı, Faruk Coşkun’un ise henüz karar vermediği öğrenildi.

Yayınlama: 31.08.2015
508
A+
A-

01 Kasım 2015 günü gerçekleştirilecek olan tekrar seçim öncesi seçim takvimi de işlemeye başladı. Partiler ilk önce 26. dönem için milletvekilliği aday adaylık başvurularını kabul edecekler.

 

SON TARİH 3 EYLÜL






AK Parti başvuruları bugün itibariyle kabul etmeye başladı. Sabah 08.00’dan itibaren başlayacak olan başvurular, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00’a kadar tamamlanmış olacak.

 

KAMU GÖREVLİLERİ BUGÜN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR

31 Ağustos Pazartesi akşamına kadar kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekiyor. Yani, onların süresi daha kısa. Bu sıkışık takvim içinde bütün bu işlemlerin yapılması gerekiyor.

 

TARİFE DEĞİŞMEDİ

AK Parti’de erkek adaylar 5 bin lira, kadın adaylar 2 bin 500 TL. Engelli aday adayları bir ödeme yapmayacak. Onların engellilik tespiti gerekiyor, o raporu getirenlerden başvurularında herhangi bir ödeme alınmayacak.

 

18 EYLÜL’DE KESİN LİSTELER VERİLECEK

AK Parti’de yine komisyonlar kuracak. Değerlendirmeler yeniden yapılıp, bütün çalışmalar tamamlanacak ve 18 Eylül akşamına kadar YSK’ya partiler aday listelerini sunmuş olacaklar.

 

SALMAN VE AYDIN DÜŞÜNMÜYOR

25. dönem milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapan isimlerle yaptığımız görüşmelerde Hüseyin Şahin ve Bülent Temelli’nin başvuru yapacaklarını öğrendik. Faruk Coşkun’un henüz karar vermediği aday adaylığı ile ilgili süreçte Ayhan Salman ve Hasan Aydın ise yeniden aday adayı olmayı düşünmüyor. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş