“Temennimiz odur ki inşallah İnegöl’den geçer”

Son günlerde ilçe gündeminden düşmeyen “Hızlı tren” ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, henüz netleşmiş bir durumun olmadığını ifade ederek, “Temennimiz odur ki inşallah İnegöl’den geçer” dedi.

Yayınlama: 28.11.2014
657
A+
A-

Son günlerdeHızlı Tren’in İnegöl’den geçeceğine dair birçok haber çıkmasının ardından, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir açıklama yaparak henüz konunun netlik kazanmadığını bildirdi.

 

HIZLI TRENİN DE İNEGÖL’DEN GEÇMESİNİ İSTERİZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, “Tartışmaları hayretle izlediğimi ifade etmek istiyorum. Her ilçe yönetici, şehir yöneticisi kendi şehir adına bu tür çalışmaları yapması çok doğal. Yüksek Hızlı Tren bir ilçeye mahsus yapılan bir proje değil. Tüm Türkiye insanının ulaşım kalitesini arttırma adına yapılmış bir proje. İznik’ten de, Yenişehir’den, İnegöl’den de geçse bu bölge insanına, Bursa insanına yarayacak. Arzu etmez miyiz İnegöl’den geçmesini? Şu da bir gerçek Yenişehir’den geçse de İnegöllüler bu hızlı treni kullanacak. Devlet bir proje yaparken en ucuza ve en kaliteli şekliyle yapmaya çalışır. Nasıl geçmişte vesile olanlardan Allah razı olsun Bursa-Ankara karayolu nasıl İnegöl’den geçtiyse; biz Hızlı Trenin de İnegöl’den geçmesini isteriz. Fakat daha ucuz maliyet ve daha kısa mesafe anlamında etap etap çalışmalar başladı. Bursa etabında da, Yenişehir etabında da, Bilecik etabında da çalışmalar yapılıyor. Aynı anda farklı farklı yerlerde çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

TEMENNİMİZ ODUR Kİ İNŞALLAH İNEGÖL’DEN GEÇER

“Benim bundan 7-8 aydır bilgim var” sözleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Yenişehir-Bilecik arası problemli. Zemin çürük. Bu konuda çalışmalar yapıldı. Gerekli kalite elde edilemedi. Bu manada İnegöl tarafına yönlendirme gibi bir durum söz konusu.   Hızlı Tren bir tane olacak ve Bursa ile Ankara arasındaki buluşturabilmek için hızlı tren güzergahı belirlenecek. Kesinleşmiş bir şey yok. Kuru kalabalıkla bu tartışmanın bir manası da yok. Bu manada İnegöl’de olabilme ihtimali var mı diyorsanız evet var.   Ben yetkili mühendisleri ile de görüştüm. İnegöl’de uygun alternatifler var. Bu sürecin başlanmasının en önemli nedeni Bilecik-Yenişehir arasındaki hattın sıkıntılı olması. Temennimiz odur ki inşallah İnegöl’den geçer” dedi.

 

ŞU AN YORUM YAPAN ERKEN YORUM YAPMIŞ OLUR

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Yenişehir-İnegöl arası genişletilmiş yol oluyor. 25 km mesafemiz var. Arzu ederiz İnegöl’de olsun ama Yenişehir’de yakınımızda. Şu an sonuçlanmış bir şey yok. Şu an yorum yapan erken yorum yapmış olur. Netleşince şu güzergah denilir ve hareket edilir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş