UEDAŞ’ı TBMM’ye şikâyet etti

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’da sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin sebebini verdiği soru önergesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sordu. Tayan, “Yerel basında her gün abonelerin şikâyetleri yer almaktadır. UEDAŞ halkın şikâyetlerine kulak asmamakta ve bazı güçlere güvenen tavır takınmaktadır” dedi.

Yayınlama: 04.02.2015
826
A+
A-

Verdiği önergede Bursa ve çevresindeki elektrik dağıtım işletmesinin özelleştirilmesinden sonra Bursa ve çevresinde elektrik arıza ve kesilmelerinde önemli artışlar gözlemlediğini dile getiren Tayan, cadde ve sokak lambalarının önemli bölümünün yanmadığını ve şehrin karanlıkta kaldığını belirtti.

 

“VATANDAŞ BİLGİ ALAMIYOR”






Yeni yol ve yerleşim bölgelerinde de sokak aydınlatılmasının yapılamadığına dikkat çeken Tayan, “Yılbaşında yağan kar sebebi ile Bursa’nın köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimleri günlerce karanlıkta kalmıştır. Son günlerde esen lodos sebebi ile Bursa karanlıkta kalmıştır. Aboneler elektrik kesintileri hakkında bilgi alamamaktadır. Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi basına ‘sabır’ tavsiye etmiştir” dedi.

 

LODOSUN GELİŞİ BELLİYDİ NİYE HAZIRLIK YAPILMADI?

UEDAŞ’ın işletmeyi devraldığı günden itibaren önemli ölçüde, tecrübeli personelin işine son verdiğini ve şirketin kar amaçlı tasarruf önlemleri ile hizmetin kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Tayan, “Yerel basında her gün abonelerin şikâyetleri yer almaktadır. Bursa lodos alan bir şehirdir. Arıza ekiplerinin buna göre kurulması gerekir. Son lodos olayının gelişi günlerce önceden duyurulmuş olmasına rağmen gerekli hazırlık ve önlem alınmamıştır. UEDAŞ halkın şikâyetlerine kulak asmamakta ve bazı güçlere güvenen tavır takınmaktadır”

 

UEDAŞ ÖZELLEŞTİRME ŞARTLARINA UYUYOR MU?

Tayan’ın daha sonra Bakan Yıldız’a; “Özelleştirmeden sonra Bursa’da elektrik arızalarında artış ne orandadır? UEDAŞ teknik personel sayısı ve arıza ekiplerinde artış veya azalma miktarı nedir? Özelleştirme şartnamesine göre elektrik hatlarının yer altına alınma takvimi nedir. UEDAŞ ne kadar şebeke yenilmesi yapmıştır? Arıza ekiplerine gereken araç sayısı nedir. Kaçı şirkete kaçı taşerona aittir? Elektrik şebekesinin arıza takibi için gereken SKADA sistemine ne ölçüde geçilmiştir? UEDAŞ’ın son 4 yıllık karı nedir? UEDAŞ bugüne kadar ne miktar şebeke yenilemesi yapmıştır? 2015 yılı şebeke yenileme yatırım miktarı ne kadardır? Bu şartlarda Bursa ve çevresi şebekesinin tamamının yer altına alınması ne zaman bitecektir? Özelleştirme şartnamesine uyup uymadığı hakkında Bakanlık olarak UEDAŞ en son ne zaman denetlenmiştir?” sorularını yöneltti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş