UEDAŞ’tan Scada sistemi

UEDAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yürük, son haftalarda Alanyurt’ta meydana gelen elektrik kesintileri ve UEDAŞ’ın teknolojik yatırımları hakkında açıklamalarda bulunarak, Scada sistemi kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yayınlama: 05.01.2016
547
A+
A-

UEDAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yürük, Ocak ayı yatırımları kapsamında Scada sistemi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

 

YENİ TESİSTE SIKINTILAR OLDU






İlk olarak Alanyurt’taki elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulunan UEDAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yürük, “Alanyurt’ta yılın son 2 haftasında elektrik kesintileri yaşandı. Bu kesintilerde Aralık’ın 3.haftasında 4 kez gece yaşandı. Uzun süreli oldu. İletim sisteminden kaynaklı kesintiler oldu. 2015 yılı başında TEİAŞ İnegöl’ün büyüyen ve artan gücünü karşılamak için yeni bir trafo tesisi kurma kararı aldı ve 2015’te bunu hayata geçirdi. Kasım sonu gibi de devreye alındı. Bununla ilgili 1,5-2 ay gibi bir dönemde İnegöl’ün bir kısmını buradan beslemeye başladık. Tesis yeni olduğu için bazı aksaklıklar yaşandı. Bu arızalar da yüksek gerilim tesisatında yaşandığı için uzun zaman alabiliyor. Arkasında akseden dağıtım şebekesinde yaşanan aksamalarda oldu. Üst üste gelince de Alanyurt’ta sıkıntılar yaşandı” dedi.

 

KÖY FİDERLERİNDEN AYRI BESLENECEK ŞEKİLDE YATIRIMLARIMIZI YAPTIK

“Biz dağıtım sistemindeki aksaklıkların çözümü konusunda programlar yapıyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Yürük, “2015 yılı içinde Alanyurt’ta belirli bölgelerde köy fiderlerinden beslenen şehir trafolarını köy fiderlerinden ayrı beslenecek şekilde yatırımlarımızı yaptık. Alanyurt, nüfus olarak ciddi bir noktada olduğu için önemli bir yer bizim için de. Bu konuda da önem verdiğimiz bir bölge. 2016’da da yatırımlarımız olacak. Besleme alternatiflerimiz konusunda yatırımlarımız olacak. Alanyurt’un tek noktadan değil de birkaç alternatif noktadan beslenmemiz noktasında kesintilerde de bu alternatif noktaların kullanılması konusunda çalışmalarımız olacak. 2015 yılında köy fiderlerinde ayrılan 6 trafomuz oldu. 2016’da da buna benzer yatırımlarımız olacak” şeklinde konuştu.

 

SCADA SİSTEMİ GELİYOR

Scada sistemi için çalışmalar yaptıklarını belirten Yürük, “Ocak ayında çalışmayı planladığımız bir yatırımımız var. Teknolojik yatırımlardan biri olacak. Enerji sistemlerinin uzaktan izlenebilmesi ve uzaktan kontrolün sağlanabilmesi amaçlı Scada olarak nitelendirdiğimiz bir yatırım. Bunun uygulanabilmesi için altyapılarımızın uygun hale getirilmesi öngörülüyor. Ocak ayı İnegöl’de bazı gece bazen gündüzleri programlanacak şekilde kesintiler yaşanacak. 48 saat öncesinde web sitesinden ve yerel basından duyurulacak. Amaç arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için sistemin uzaktan izlenebilir olmasıdır” dedi

 

MERKEZDE BÜYÜK BİR KISIM YER ALTINDA

Elektrik tellerinin yer altına alma faaliyetleri ile ilgili konuşan Yürük, “İnegöl büyüyor. Akhisar’da henüz başlamadık. Merkezde büyük kısmını yer altına aldık. 2016’da da devam edecek. Yer altına aldığımızda da arızalarımız azalacak” dedi.

 

FATURALARDA ÖYLE BİR BEDEL YOK

Bazı mahallelerde sokak lambalarının sürekli yanmasına da değinen Yürük, ” Gece ve gündüz yanan ışıklarla alakalı Okul Sokak 2015 yılında yer altına alınan bölgelerimizden. Bu bölgede de arkadaşlar malzemenin geç gelmesinden dolayı yakamamışlar. Olay bana aksedince sorunu hemen çözdük. Fakat oraya bağlanan malzeme elektriksel olarak arıza yaptığından gece gündüz yanmaya başlamış. Bize aksettirince de olayı çözdük. Oranın faturasının vatandaşa aksettirilmesi mümkün değil. Faturalara bakabilirsiniz. Faturalarda öyle bir bedel yok” ifadelerini kullanarak konulmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş