ULUSLAR ARASI HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İPTAL EDİLDİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, makamında açıklamalarda bulunarak, ülkede gelişen olaylar nedeni ile bahar şenlikleri kapsamında bugün gerçekleştirilecek olan; Uluslar Arası Halk Oyunları Gösterileri’nin iptal edildiğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “2 Ay önceden planlaması yapılan ve duyurulan, yarın (Bugün) akşamki programımızı gördüğümüz lüzum üzerine Kaymakamımız ve farklı STK yöneticileriyle de istişare ederek iptal ettik” dedi.

Yayınlama: 25.03.2016
417
A+
A-

HER KONUŞMASI AYRI BİR HEZEYAN

MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram’ın açıklamalarına sert bir dille cevap veren Başkan Aktaş, “Arkadaşımızın her konuşması ayrı bir hezeyan. Konuyu nasıl çarptırdığını, Belediye Başkanlığı makamıyla nasıl alaycı bir üslupla tavır takındığını bütün kamuoyu gördü. Bizim vatan ve millet sevgimizi, bizim bu memlekete olan bağlılığımızı, bir şeyi çarptırarak, sapıttırarak birlerine anlatmaya çalışırsa, bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Kesinlikle kendisine iade ediyorum” dedi.

 






————————————————————————————————————————

AVRUPA TERÖRE SEYİRCİ KALDI

Makamında bir basın açıklaması gerçekleştiren Aktaş, “Artık Doğu ve Güneydoğu’da gördüğümüz bazı manzaraları, maalesef Ankara’da da, İstanbul’da da görmeye başladık. Tabi bu haince saldırıların hepsinin Türkiye’nin istikrarının sürdürülmemesi için yapılan hamleler olduğunu burada yaşayan her şey biliyor. Ama ilginçtir ki, Belçika’nın göbeğinde 4 ayrı yerde 37 kişinin ölümüne mal olan terör olaylarına, o çok güçlü, heybetli Avrupa’da maalesef seyirci kaldı. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; bir gün bu terör sizi de vurur dediğinde, millet ne diyor diye söylüyordu. Bugün ne kadar haklı olduğunu hep beraber gördük”

 

TÜRKİYE’NİN İSTİKRARINA KASTEDİLDİĞİNİ HERKES BİLİYOR

“İnegöl Belediyesi sadece alt yapı ve üst yapıyla alakalı değil, sporda ve kültür sanatta da birçok etkinliğe imza atıyor. Ülkemiz maalesef terörle ilgili bir kıskacın içerisinde. Uçağı kaldırmış, hızlı bir şekilde hedefe giden Türkiye birileri tarafından engellenmeye çalışıyor. Bu haince saldırıların, bu kalleşçe vurmaların Türkiye’nin istikrarını vurmak adına yapıldığını herkes biliyor” dedi.

 

PROGRAM İPTAL EDİLDİ

“Bizler doğumdan ölüme kadar hizmet eden bir belediyeyiz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Yarın (Bugün) burada 7 ayrı Türki Cumhuriyetten halk dansları ekipleri gelecek ve bir bahar şenliği gerçekleştirecektik. Bu şenlik sadece İnegöl’de de değil; Zeytinburnu’nda, Bursa Büyükşehir’de, Ankara Valiliğinde, Dışişleri Bakanlığında, Keçiören Belediyesinde, Pursaklar Belediyesinde, Bolu Belediyesinde, Eskişehir Valiliğinde, Uşak Üniversitesinde, Bilecik Belediyesinde, Ödemiş Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinde gerçekleşecekti. Hepsi gerçekleşti. Bu akşam da Bilecik Belediyesinde var. Bilecik Belediye Başkanıyla görüştüm programda değişiklik olmadığını söyledi. Biz gerekli değerlendirmeleri yaptık ve yarın akşam icra edilecek programı iptal etmeyi uygun gördük. Bu organizasyonu iptal eden sadece Ödemiş Belediyesi ile biz varız. Diğerlerinin tamamı yapılacak. 2 ay önceden planlaması yapılan ve duyurulan yarın akşamki programımızı gördüğümüz lüzum üzerine Kaymakamımız ve farklı STK yöneticileriyle de istişare ederek iptal ettik. Misafirlerimize de teşekkürlerimizi iletip konuyu belirttik” dedi.

 

HER KONUŞMASI AYRI BİR HEZEYAN

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Dün gece saatlerinde konu ile alakalı açıklama yapan bir siyasi parti ilçe başkan vekili denen şahsa da bir şeyler söylemem lazım açıkçası. Arkadaşımızın her konuşması ayrı bir hezeyan. Yani daha öncede 22 bin m2’lik alanda, İnegöl’e yakışır ve yaraşır bir meydan ortaya çıkarmak adına söylediğimiz sözlerin ve yaptığımız çalışmanın, inşallah bir gün yaptığımızda bu şehre vizyon katacak çok önemli projelerden bir tanesi olacak. Bu konuyu nasıl çarptırdığını, Belediye Başkanlığı makamıyla nasıl alaycı bir üslupla tavır takındığını bütün kamuoyu gördü. Biz doğru ve güzel şeyleri telkin eden herkesin kesinlikle başımızın üzerinde yeri olduğunu ifade ediyoruz. Bizim vatan ve millet sevgimizi, bizim bu memlekete olan bağlılığımızı, bir şeyi çarptırarak, sapıttırarak birlerine anlatmaya çalışırsa, bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Kesinlikle kendisine iade ediyorum. Bayrak ve vatan bir siyasi partiye veya bir kaç şahsa olgu değildir. Onun dedesi nasıl Çanakkale’de savaştıysa, benim dedem de savaştı, herkesin dedesi savaştı. Yani bayrak sevgisi, vatana bağlılık, vatanperverlik, bir kaç kişinin kendi güdümündeki veya siyasi parti düşüncesindeki bir yapı değildir. O yüzden de kendisinin konu ile alakalı kasıtlı ve art niyetli yaklaşımlarını asla kabul etmediğimizi, reddettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş