Umre eğitimleri başladı

Yaklaşık 10 gün sonra gidilecek olan Umre yolculuğu öncesi İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından Umre’ye gidecek olan vatandaşlara yönelik eğitim seminerleri dün başladı. Eğitimler 4 gün sürecek.

Yayınlama: 06.01.2014
1.372
A+
A-

lçe Müftüsü Bayram Canbey, vatandaşlar ile bir araya gelerek 15-18 Ocak tarihlerinde gidilecek olan umre ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu.

 

MEKKE VE MEDİNE’Yİ GÖRMEK BÜYÜK BAHTİYARLIKTIR






 

Dün saat 10.00’da Sani Konukoğlu Camii’nde gerçekleşen programda konuşan Müftü Bayram Canbey “Yüce rabbimize hamd ediyoruz. Bizi bir umre mevsimine daha kavuşturdu. Umrede size yardımcı olacak arkadaşlarımızla birlikte umre programının ilk seminerini böylece vermiş oluyoruz. Birkaç seminer daha arkadaşlarımız din görevlilerimiz bilgilendirme amaçlı yapacak. Ne zaman gideceğiz belli olduğu zaman inşallah hayırlısıyla siz gideceksiniz. Mekke ve Medine’yi görmek büyük bir menfaat büyük bir bahtiyarlıktır. Allah sizlere bunu lütfettiği için ne kadar şükretsek azdır. Allah inşallah bütün arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda böyle ziyaretler yapmayı nasip eder. Umre ibadeti, umre ziyareti bazı mezheplerde farzdır diye söylense de Hanefi mezhebinde sünnettir. Gereken bir sünnettir ve yapılmasında fayda vardır. Dolayısıyla sizler bu umreyi yapma imkânını bulmuş oluyorsunuz. İnşallah daha sonra yine umreye gitmeyi Allah-u Teâlâ size nasip eder” dedi.

 

İKİ UMRE ARASINDA YAPILAN GÜNAHLAR KEFARET BULUR

 

İki umre arasında yapılan günahları Hadis-i Şerifi örnek göstererek kefaret bulduğunu söyleyen Bayram Canbey, “Peygamber efendimiz şöyle diyor; iki umre arasında yapılan günahlar kefaret bulur. Yani umreye gittiniz geldiniz sonra günah işlediniz, bir yıl sonra tekrar umreye gittiniz. İşte o iki umre arasında bulunan günahlar kefaret bulur. Umrede biraz daha farklı bir heyecan olabilir. ‘Acaba yapabilecek miyim yapamayacak mıyım? Zorluklarla ne zaman karşılaşacağım’ gibi heyecanlar olabilir. Merak konusu olabilir. Hiç merak etmeyin, hiç heyecanlanmayın. Endişeniz olmasın başınızda giden din görevlisi arkadaşlar var, hepsini buradan tanıdığımız görevli arkadaşlarımız var. Kafile olarak 160 kişiden 320 kişiye kadar, 400 kişiye kadar kafileler oluşabiliyor. Her ne olursa olsun başınıza bir kafile başkanı, bir din görevlisi var. Bayanlar için de artı bayan irşat görevlisi vardır. Onlar tamamen size rehberlik etmek için bulunacaklar” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMLER 4 GÜN SÜRECEK

 

4 gün sürecek olan umre organizasyonu eğitim programında 120 kişilik umre kafilesine İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Vaiz Sami Kencik ve Vaiz İsmail Yıldırım tarafından eğitim verilecek. Verilecek olan bu eğitim seminerlerinde; ‘İbadet Bilinci ve Umre İbadeti’, ‘Umre Nedir?’, ‘Zamanı ve Fazileti’, ‘Umrenin Yapılışı’, ‘Niyet’, ‘İhram’, ‘Tavaf ve Say’, ‘Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık’, ‘İhramlı iken Yasak Olan ve Olmayan Davranışlar’, ‘Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri’, ‘Kafile Hareket Programı ile İlgili Teknik Bilgiler ve Tanışma’ konuları ele alınacak. Umre programında 4 gruba ayrılacak olan toplamda 120 kişilik kafileye; Rahmi Şahin (Doktor Halilbey Camii İmam Hatibi), Rahman Topal ( Kulaca Köyü Camii İmam Hatibi), Nurettin Aslantaş ( Alanyurt Yeni Mahalle Camii İmam Hatibi) ve Necmettin Karataş ( Hamamlı Köyü Camii İmam Hatibi) rehberlik edecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş