Üniversitenin arsası da hazır

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın Bursa’ya 3. devlet üniversitesi kazandırma projesine ilişkin Hüseyin Şahin’den gelen ilk açıklamaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üniversitenin konuşlandırılacağı arsayı belediye tarafından tahsis etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Yayınlama: 12.03.2015
643
A+
A-

Bursa’da önceki gün gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretlerde kendisine yöneltilen soru üzerine açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl olarak 3. üniversiteye talip olduklarını kaydetti.  

 

BURSA’YI RAHATLATMANIN YOLU İNEGÖL’DEN GEÇİYOR






Aktaş konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte artık Bursa’nın her ilçesi il merkezi konumuna geldi. Şehrin 40 kilometre doğusundaki İnegöl’ün mevcut üretim potansiyelini de dikkate alacak olursak, 3 milyonluk şehirde 3. devlet üniversitesinin faaliyet gösterebileceği en iyi adres. Kaldı ki bu konuda belediye olarak yerimiz hazır… İnegöl, 3. devlet üniversitesi bünyesinde öngörülen tıp fakültesiyle birlikte, özellikle sağlık hizmetlerinde Bursa’nın yükünü önemli ölçüde hafifletecektir. Bursa’yı rahatlatmanın yolu İnegöl’den geçiyor. Örneğin İnegöl’de bu üniversitenin bünyesinde faaliyet gösterecek tıp fakültesi hastanesi, Bilecik ve Kütahya gibi çevre illere de hizmet verecektir. Sonra sürekli tüm yatırımları 3 milyonluk şehrin merkezine planlamak da doğru değil. Biz bile İnegöl’de yatırım planı yaparken bunu dikkate alıyoruz. Okul hastane ve diğer kamu yatırımlarını İnegöl’ün gelişim akslarına göre planlıyoruz.

 

VEKİL ŞAHİN YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Prof. Dr. Aşkın’ın bu önerisinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş sözlerini şu şekilde tamamladı: Vekilimiz geçtiğimiz günlerde ilçede bir programda açıkladı. İlçemize ‘Yeni İnegöl’ adında bir üniversite kazandırılması yönünde yaptığı çalışmayı aktardı. Konuyu önümüzdeki günlerde YÖK Başkanı ile görüşeceğini bildirdi. İşte tam bu noktada iki çalışmayı birleştirmek daha anlamlı olacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş