UNUTULDUK!

Cerrah Mahallesi Barışkent Sitesi’nde 5 gündür yaşanan elektrik kesintisi vatandaşları isyan ettirdi. Unutulduklarını belirten vatandaşlar ayrıca UEDAŞ yetkililerinin Cerrah’a geldikleri halde 5 aydır kendilerine fatura kesmeye gitmediklerini belirterek UEDAŞ’ın karşılarına çıkaracağı toplu borçtan duydukları endişeyi dile getirdiler.

Yayınlama: 06.02.2015
595
A+
A-

Cerrah Mahallesi Barışkent Sitesi bölgesinde yaşayan 15 hane ve 60 vatandaş 5 gündür elektriksiz bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Elektriksizliğin yanı sıra lodos dolayısıyla bölgede yola düşen yüksek gerilim hatları can güvenliğini sıfıra indiriyor.

 

ZARARIMIZI ÖDESİNLER






Yetkililerin ilgisizliğinden dolayı yakınan bölge sakini Safiye Küçük, “Arabalar buraya çıkmıyor, elektriğimiz yok. İnsanlara önem, değer vermiyorlar. Hayvan kadar değerimiz yok. 1 haftadır karanlıkta duruyoruz. Hastamız var. Gece kaybetsek çenesini bile bağlayamayız. Buzdolaplarımız çalışmıyor. Etlerimizin paralarını versinler. Bir sürü kışlıklarımız bozuldu. Pazara bile gidemiyoruz, araçlar buraya çıkmıyorlar. 50 kere şikâyet telefonu ettik, kayıtlarımız var. Biz burada insan değil miyiz kimse gelmiyor” dedi.

 

UNUTULDUK…

Servis araçlarının bölgeye çıkmadığını belirten İsmet Aydın, “Cuma gününden bu yana elektriklerimiz yok. Bölgedeki trafonun kapağı sallanıyordu, elektrik saçıyordu. Yetkililere durumu bildirdik fakat ilgilenen olmadı. Çocuklar yoldan geçiyorlar, burada büyük bir tehlike yaşanabilirdi. Kimse ilgilenmeyince biz kendimiz kontrol ederek trafoyu kablo ile bağladık. Yoldaki kablolar da aynı şekilde. Hadi elektrik istemiyoruz hiç olmazsa kabloları yoldan kaldırsınlar. Yukarıya bir yere bağlasınlar sonra elektriği versinler. Durumu birçok yere şikâyet ediyoruz fakat çabalarımız sonuçsuz kalıyor. Bize sadece hava muhalefetinden dolayı bu olayların yaşandığını ve anlayış göstermemiz gerektiğini söylüyorlar. Bir de siz anlayış gösterin. Siz burayı parayla aldığın, hizmet veremiyorsanız almasaydınız. Yetişemiyorsanız çevre illerden ekip alsaydınız. Gelip ya aşağıda çay içiyorlar ya da başka yerlere gidiyorlar. 4 aydır elektrik faturalarımızı yazmıyorlar. 4 sefer kendim gittim durumu anlattım, 5 sefer de telefon ederek söyledim. En son kendimiz götürerek yazdık. Biz 1 gün ödemezsek açma kapama bedeli olarak 18 TL para alıyorlar. Sen 4 aydır gelmiyorsun. Cerrah’a geliyorlar fakat buraya çıkmıyorlar. Devletteyken düzenli olarak her ayın 17’sinde gelip yazıp gidiyordu fakat 4 aydır ne gelen var ne giden. Bizim burası unutuldu. Burada 15 hane var 60 insan yaşıyor. Ulaşımımız yok yollar berbat halde. Su işleri yolumuzu kazdı 3 ay oldu düzeltmedi” şeklinde konuştu.

 

“HESABINI KİM VERECEK?”

Bir başka bölge sakini Yaşar Küçük ise, “Dolaplarımızdaki bütün malzemelerimiz çürüdü, çöpe attık. Burada fakir haneler de var. Herkes zarara girdi. Buraya servis çıkmıyor. Aşağıdan geçiyorlar fakat buranın yokuş olduğunu söyleyerek buraya çıkmıyorlar. Her şey göründüğü gibi. Merkeze yürüyerek iniyoruz. Yüksek gerilim hatları koparak yollara düştü. Can güvenliğimiz yok. Gelip bunları kaldırsınlar. Aklı kesmeyen ufak bir çocuk gidip el attığı zaman kablonun birisinde geri dönüşüm olsa bunun hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş