VATANDAŞ İSTERSE ATATÜRK BULVARI ÇİFT YÖN OLACAK

2004 yılında dönemin Kaymakamı Erdoğan Bektaş tarafından tek yönlü trafik akışı sağlanan Atatürk Bulvarı, İnegöl Belediye Başkanlığınca son kez yapılan AYKOME toplantısında çift yöne dönüştürülmesi değerlendirildi. Trafik Master Planı’nı hazırlayan danışman firma tarafından daha öncede dile getirilen Atatürk Bulvarında trafik çift yönlü olmalı önerisi dün AYKOME toplantısında ele alındı. Seçimlerin ardından kamuoyuna sunulacak öneriye vatandaş sıcak bakarsa Atatürk Bulvarı 10 yıl önce olduğu gibi yine çift yönlü akacak.

Yayınlama: 13.03.2014
1.880
A+
A-

Bütünşehir yasası ile birlikte artık BUSKİ tarafından organize edilecek olan (Altyapı Koordinasyon Merkezi) AYKOME toplantılarının sonuncusu dün gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İNGAZ, UEDAŞ, Belediye fen işleri, su işleri müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

AYKOME ARTIK BUSKİ TARAFINDAN YAPILACAK






6 gündem maddesinde bulunan çalışmalar detaylı olarak masaya yatırıldı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel şöyle konuştu: Bütün şehir yasası ile birlikte altyapı işleri BUSKİ tarafına geçtiği için artık AYKOME toplantıları BUSKİ kanalıyla yürütülecek. Belediye olarak üzerimize düşen çalışma olduğumuz zaman BUSKİ ile sizlerin de yanınızda olacağımızı ifade etmek istiyorum. Dönem dönem çalışmalarda çakışmalar oldu. Bizim çalışma yapacağımız mahallelerde, diğer kurumların eğer bir çalışması varsa biz asfalt ve tretuvar çalışmalarını yapmadan, sizlerin de kendi çalışmalarınızı yapmanız gerekiyor. 2014 yılı asfaltlama çalışma programımızı hazırladık. Belediye dışındaki altyapı çalışmaları yapacak kurumlar olarak sizler de 2014 yılı çalışmalarınızı bize bildirmeniz halinde ortak çalışma yapacağız.

 

ÇİFT YÖN UYGULAMASI İLE TRAFİK RAHATLAYACAK

Fen işleri müdürlüğünün yapacağı hizmetler hakkında bilgi veren Fen İşleri yetkilisi İbrahim Özbek, 2014 yılı içerisinde İnegöl’ün 19 mahallesindeki sokaklarda asfaltlama çalışmasının yapılacağını, ana arterlerdeki yolların ise büyükşehir marifetiyle asfaltlamalarının yapılacağını kaydetti. Dönemin Kaymakamı Erdoğan Bektaş’ın başkanlığındaki 3 Eylül 2014 tarihinde toplanan İlçe Trafik Komisyonunun aldı kararlar birlikte 10 yıldan bu yanan tek yönlü olarak kullanılan Atatürk bulvarının çift yön olarak kullanılması da masaya yatırıldı.  10 yıldan bu yana tek yön olarak kullanılan Atatürk bulvarının yapılacak çalışma ile çift yöne çevrilmesinin sağlanacağını aktaran Özbek, bu uygulama ile birlikte ilçe trafiğinin rahatlatılacağını söyledi. Özbek, ayrıca karayolları bölge müdürlüğü ve belediye işbirliğinde OSB girişine yonca kavşak, Kozluca altgeçidi yapılması, Mesudiye alt geçidi yenilenme çalışmalarının yapılacağını bildirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş