Yas nedeni ile bayraklar yarıya indi

Pakistan Peşaver’da bulunan bir okula Taliban terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı baskın sonucunda 132’si öğrenci, 9’u öğretmen olmak üzere toplam 141 kişinin öldüğü katliamın ardından Türkiye’de ilan edilen yas sonrası İnegöl’de bayraklar yarıya indi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 18.12.2014
642
A+
A-

Pakistan’ın Peşaver kentinde ordu yönetiminde olan 500 öğrencinin bulunduğu okula giren Taliban terör örgütü mensubu silahlı saldırganlar öğrencileri rehin aldılar. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sonucu çatışma yaşanırken, saldırıda 132’si öğrenci, 9’u öğretmen olmak üzere 141 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşların yanı sıra yapılan açıklamalara göre operasyonda 6 teröristin öldürüldüğü, 121 öğrenci ve 7 komandonun da yaralandığı belirtildi. Yaşanan bu olayların ardından Pakistan’da 3 günlük yas ilan edilirken Türkiye de bu olaya sessiz kalamayarak 1 günlük yas ilan etti.

 

KONSER İPTAL EDİLDİ






Türkiye genelinde alınan yas kararı sonrası dün İnegöl’de bayraklar yarıya indi. Bunun yanı sıra İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen ve dün akşam 20.00’da gerçekleştirilmesi planlanan Türk Halk Müziği Konseri ve benzeri eğlence programları da iptal edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş