Yeni binayla sorunlar kalkacak

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür Sarayı’nda devam eden İNESMEK Kurslarını ziyaret etti. Başkan Aktaş, yeni yapılacak olan Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi ile kurslarda yaşanan sorunların son bulacağını belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.01.2015
598
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Başkan Yardımcıları ve Encümen üyeleri ile birlikte dün Kültür Sarayı’nda bulunan İNESMEK kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

 

SIKINTILAR YENİ BİNAYLA SON BULACAK






Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yoğun faaliyetlerimiz devam ederken aynı zamanda Başkan Yardımcılarımız ve Encümen üyelerimiz ile birlikte İNESMEK kursiyerlerimizi ziyaret edelim istedik. Hepinizin bildiği gibi İNESMEK, 7 farklı kurs merkezinde 21 ayrı branşta kurs vermekte. Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılması ile beraber bunun yanında da artık kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı, meslekleri ayakta tutabilmek adına da orada çalışmalar yapıyoruz, sosyal sorumluluk projeleri üretiyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu projede bugün 3 kursumuzu; giyim atölyemizi, el sanatları atölyemizi ve yemek kursumuzu ziyaret ediyoruz. Kursiyerlerimizle genel anlamda istişareler yaptık, çalışmalarla ilgili sorularımız oldu. Her 3 kursumuzun da çok ilgi ve alaka gördüğünü ifade etmek istiyorum. Özellikle giyim ve el sanatları kursunda kayıt dahi alamıyoruz çünkü yoğun bir talep var. Bu bina artık son demlerini yaşıyor. Dolayısıyla burası ile alakalı çok detaylı çalışmalar yapamıyoruz. Kursiyerlerimiz belki bir miktar bunların da sıkıntılarını yaşıyorlar ama inşallah yeni hazırlayacağımız Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi ile beraber çok daha rahat ortamlarda bu işlerin icra edilmesine yardımcı olacağız” dedi.

 

BAYANLARIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Özellikle ev hanımlarının, bayanların kurslara ilgi göstermelerinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Aktaş, “İnegöl’ün gerçek manada gelişmesi, kalkınması, iyi yerlere gelebilmesi için toplumun yarısı kadınlardan oluştuğuna göre onların bu noktadaki eğitimlerinin, kişisel gelişimlerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Çok ayrı noktalarda bu kurslar icra ediliyor. Bu 3 kursumuzla alakalı 180 civarında kursiyerimiz var ama genel anlamda baktığınızda binlerce kursiyerimiz farklı noktalarda bu eğitimleri alıyorlar. Dolayısı ile burası büyük bir halk okulu… İlgi ve alaka gösteren, medeni cesareti ile bizlere kursiyer olarak gelerek kurslara düzenli bir şekilde devam eden kursiyerlerimize, eğitim veren öğretmenlerimize, organizasyonu gerçekleştiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah kurslardan aldıkları eğitimlerle hem sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlarken hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları noktasında bu kurslar bir araç olur” şeklinde konuştu.

 

PROJE HAZIRLANIYOR

Kültür Sarayı ile alakalı esnafların Mayıs ayından sonra dükkânlarını boşaltacakları belirtilerek sonrasında yaşanan sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine söz alan Başkan Aktaş, “Biz şuan proje hazırlıyoruz. Öncelikle projeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Bununla alakalı ufak tefek düzenlemeler yapılacak. Daha sonra da öncelikle yıkım işlemleri, akabinde de projenin uygulamasına geçilecek. Projede herhangi bir yapıyı şuan düşünmüyoruz. Belki biraz rant kazandırabilmek için yapı ekleyebiliriz ama şuan düşünmüyoruz. Sadece meydan olarak düşünüyoruz, altı da otopark olacak” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş