İstihdam sorununu Suriyeli vatandaşlar çözebilir

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent Levent, İnegöl’de tüm sektörlerde ve özellikle mobilya sektöründe yaşanan nitelikli eleman sorununu Suriye uyruklu vatandaşların çözebileceğini bildirdi.

Yayınlama: 26.10.2015
477
A+
A-

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent LEVENT, İnegöl’ün her geçen gün artan nitelikli eleman sorununun yabancı uyruklu vatandaşlara mesleki eğitim kursları verilerek çözülebileceği konusunda önerilerde bulundu.

 

Levent yaptığı açıklamada, İnegöl sanayisiyle ve birçok özelliğe ile sürekli gelişmekte olduğunu, ihracatı artmakta olduğunu, bu nedenle de gerçekten istihdam konusunda artık çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Levent, “Eğer marka olmak ve istikrarlı bir üretim kapasitesine sahip olmak için öncelikle çalışan sirkülâsyonunu engellememiz gerekiyor. Ne yazık ki İnegöl sanayisinin büyük olması sebebiyle işsizlik oranı eksilerde gidiyor. Her geçen gün iş imkânlarının çok olması sebebiyle istikrarlı bir çalışan bulmak gerçekten zor ve buda kaliteli ürün üretmemizde sanayicilerimizi sıkıntıya sokuyor” dedi.






 

Levent, “Bizler bu süreçte meslek edindirme kursları açarak İnegöl’de bulunan yabancı uyruklu, özellikle de Suriye uyruklu vatandaşlarımıza bazı imkânlar verirsek meslek edinmelerini sağlayabilir ve mobilya sektörüne bir çok nitelikli eleman kazandırmış olabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

 

Dernek Başkanı Bülent Levent, dernek olarak gerekli resmi kurum ve kuruluşlarla bu konuları görüşerek, yasal süreçler hakkında bilgi alıp, sanayi için gerekli istihdam çalışmalarını yürütmek istediklerini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş