Zehirlenme ile ilgili son gelişme!

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, bir basın açıklamasında bulunarak, geçtiğimiz haftalarda 15-16 kişinin zehirlenmesi ile ilgili, bahsi geçen firmadan numunelerin alındığı ve incelendiğini ifade ederek, “Numunelerimizi analiz için rabaratuara gönderdik. Ve oradan gelen sonuçta da uygun ve herhangi bir sıkıntı yok” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 09.03.2015
1.165
A+
A-

Turan Aksakallı, çiftçi eğitim seminerlerinin devam ettiğini de belirterek, Anaç Koyun Keçi Desteklemelerinde ise itiraz müracaatlarının devam ettiğini belirtti.

Eğitimlerin süreceğini belirten Aksakallı, “Şu anda çiftçi eğitimlerimiz devam etmekte. Geçen haft Doğanyurdu’nda ve geçtiğimiz Cuma günü de Dipsizgöl’de eğitimlerimiz devam etti. Bundan sonra bu hafta yani ayın 10’u itibari ile Çitçi Köyü’nde ilaçlama ve gübreleme ile ilgili eğitimlerimiz devam edecek. Bundan sonra da yine İlçe tarım Müdürlüğü olarak, eğitimlerimizi sıklkla devam ettireceğiz. Buradaki amacımız üretimi arttırmak. Bunu yapmak içinde yapılan işlerden biri, ekiliş alanlarını arttırmak, ikincisi ise bir alandan alınan verimi arttırmak için eğitimler devam etmektedir” dedi.

Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri ile ilgli itirazların devam ettiğini velirten Aksakallı, “Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri itiraz müracaatları devam etmekdir. Askı icmalleri 10 iş günü içerisinde , İlçe Müdürlüğümüz panosuna asıldı. Ve ilgili köy muhtarlarına duyruldu. Bu Çarşamba günü askı icamlerini saat 17.00 gibi indireceğiz. Burada eğer Anaç Koyun Keçi Desteklemesinde ismi çıkmayan var ise, veya müracaat edipte herhangi bir hatadan dolayı az çıkmış ise bize itirazda bulunabilirler. Koyun başına 20 TL destekleme yapılıyor” şeklinde konuştu.






Son olarak geçtiğimiz haftalarda yaşanan zehirlenme olayları ile ilgili konuşan Aksakallı, “Geçtiğimiz haftalarda gıda zehilenmesinden dolayı bize bir şikayet gelmişti. Bizde o firma ile ilgili numunelerimiz aldık. Numunelerimizi analiz için rabaratuara gönderdik. Ve oradan gelen sonuçta da uygun ve herhangi bir sıkıntı yok. Herhangi bir olumsuz bir şey yok. Labaratuardan bu sonucu aldık ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş