Zor bir deplasman

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Gurup’ta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor’da, Teknik Direktör Şaban Yıldırım’dan açıklamalar geldi. Yıldırım, hafta sonu oynanacak Göztepe maçına değinerek, “Zor bir deplasman olduğu ortada” dedi.

Yayınlama: 29.01.2015
635
A+
A-

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, Ankaragücü maçı öncesi bir taraftarla Okan Deniz arasında yaşanan diyaloga sert tepki gösterdi.

 

SEYİRCİSİZ OYNAMAK BİZİM İÇİN BİR AVANTAJ






İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, “Göztepe, sezona iddialı bir bütçe ile ve iddialı hedeflerle başlayan bir takım. Dolayısı ile bu grubun final niteliği taşıyan maçlarından bir tanesini oynayacağız. Bizim grupta sezona şampiyonluk isteği ile başlayan takım sayısı bir hayli fazla. Bunlardan bir tanesi Ankaragücü’ydü fakat bir takım zorluklar yaşadılar. Geçen hafta onlarla çok zorlu bir maç oynadık ve çok şükür ki kazandık. Şimdi Göztepe ile oynayacağız. Çok iddialı bir takım ve isteği 1. Lig olan bir takım. Bizim de öyle. Zor bir deplasman olduğu ortada. Seyircisiz oynamak bizim için bir avantaj, Göztepe seyircisi takımına çok iyi bir artı sağlıyor. Bugün de hazırlıklarımızı yaptıktan sonra yarın bir yolculuğumuz olacak, ondan sonra kampa gireceğiz” dedi.

 

EKSİK VE SAKAT YOK

Takımda ciddi sakatlığın olmadığını aktaran Yıldırım, “Alişan’ın ufak bir sakatlığı var. Ona bugün yeniden bakacağız. Onun dışında ciddi bir sakat oyuncumuz yok ve cezalımız yok. Cihan da cezasını tamamladı ve bu maçta görev alabilecek” şeklinde konuştu.

 

DAHA İYİ HALE GELECEĞİZ

İkinci yarı için 2 transferin yeterli olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Yıldırım, “Sezon başından bu yana söylediğimiz şey motivasyonumuzdur; şampiyonluk istiyoruz, 1. Lig’e çıkmak istiyoruz. Defalarca tekrar ettim, İnegöl şehrinin, İnegöl kulübünün bunu hak ettiğini düşünüyorum. Oyuncularımızla devamlı bunu birbirimize tekrar ediyoruz ve bu istek, bu hedef bizim motivasyonumuz olmuş oluyor. Yaptığımız transferlerin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü takımımız zaten belli bir yeterliliğe sahip. Bazı bölgelerimizde adet olarak eksikliğimiz vardı, özellikle santrafor bölgesinde. Ersel katıldı aramıza. Cihan da hem tecrübesiyle hem de oyun kalitesiyle bize katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Bunun yanında kazandığımızı düşündüğümüz gençlerimiz var. Onlar da çok önemli katkı sağlıyorlar. Hem takımımızın geniş kadrosu içerisinde hem de gerektiğinde ilk 11 oynatabileceğimiz şekilde bize katkıları var. Mesela Mahmut onlardan bir tanesi. Onun dışında takım olarak her geçen gün daha iyi hale geleceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

MAÇLAR ÇATIRTILI GEÇECEK

Bundan sonraki haftaların daha çetin geçeceğini aktaran Yıldırım, “Ona her şeyle hazır olacağımızı söyleyebilirim. Grubun çok zorlu olduğu ortada. Her maç, her hafta çok zorlu geçiyor ve bundan sonra da geçecektir. Hem küme düşme potası hem Play-Off hem de şampiyonluk için uğraşan takım sayısı fazla. O bakımdan her maç çok önemli olacak, maçlar çatırtılı geçecek. Ona hazır olmalıyız. Bir takım mazeretlerin arkasına sığınmamalıyız. Sahamız çok iyi durumda değil, iç sahada oynarken sahamızın ağır oluşu bizi zorluyor. Rakipler buraya haklı olarak bizi oynatmamak için geliyorlar ve böyle bir zeminde oynamak gerçekten bizi zorluyor. Bunu da bir mazeret olarak öne sürmemeliyiz. Bir şekilde o problemi de öyle ya da böyle ya oyun içerisinde ya da saha dışında çözmek durumundayız. Kulüp olarak, biz teknik heyet olarak, oyuncular olarak herhangi bir mazeretin arkasına sığınmadan hedefimize doğru ilerlemeliyiz ve şuanda da yaptığımız o” ifadelerini kullandı.

 

SAHA, GEÇEN SENEYE GÖRE KÖTÜ DURUMDA

Devre arasının ardından sahanın halinin çok kötü olduğunun hatırlatılmasının üzerine konuşan Yıldırım, “Hava şartları birazcık zorladı, oradaki çalışmaları etkiledi. Karın uzun süre kalmış olması etkiledi ama geçen seneye göre sahanın sıkıntılı olduğu doğru. Geçen sene daha iyi bir zemin vardı. O da bizi zorluyor. İnşallah bundan sonraki çalışmalarla bundan sonraki maçlarda daha iyi hale gelir” ifadelerini kullandı.

 

BU DAVRANIŞ BENİ ÜZDÜ VE SİNİRLEDİRDİ

Maç öncesinde Okan ile bir taraftar arasında bir diyalog yaşandığını belirten Yıldırım, “Maç öncesinde Okan gibi bir oyuncumuza veya herhangi bir oyuncumuza bizim taraftarımızın moral bozacak şekildeki bir sataşmada bulunmasını ben anlayamadım. O kişi taraftar mıdır onu da bilemiyorum ve kendisini kınıyorum. Çünkü benim oyuncuma maç öncesinde moral verecekken moralini bozuyor olması beni çok üzdü ve gerçekten sinirlendirdi. Okan onun etkisiyle maça çıktı ve maalesef maç içerisinde de o etkiyi üzerinde yaşadı. Okan için de bu etkilere kapalı olması açısından onun da bu konuyu değerlendirmesi gerekiyor. Beraber bu konuyu derinlemesine konuşmamız gerekiyor. Okan’ın da bu etkilere açık olmaması gerekiyor. Bazı taraftarlarımızın kendi gücümüzü azaltacak şekilde bir davranış içerisinde veya söylem içerisinde olmaması gerekiyor. Maça doğrudan etki ettiği için bunu konu etmeyi gerekli buluyorum. Genel olarak bizim taraftarımız bize çok katkı sağlıyor. Örneğin ilk Göztepe maçını ben unutamıyorum, genel olarak sahaya yansıyan bir katkısı vardı. Fakat içeride tek tük münferit hadiseler oluyor. Buna karşı bir dikkat çekmek istiyorum çünkü şampiyonluk yolunda bizim için her konu önemli. Taraftarımızın bu davranışı da bizim için önemli. Bizim ceza almamamız, sahamızın kapanmaması gerekiyor. Bunun yanında oyuncularımıza mümkün mertebe pozitif destek vermek gerekiyor. O bakımdan burada bir dikkat çekmek istedim. Taraftarımızın genel olarak bize vermiş olduğu pozitif destek çok az kulüpte var. Bir takıma bu kadar sahaya yansıyan destek çok az kulüpte var. Bunu bir kez daha söylüyorum ama diğer yandan da bu davranışın bizi maçta etkilediğini söyleyebilirim. Bu konuda lütfen biraz daha dikkat edelim” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş