İnegöl’de bir organ bağışı daha

İnegöl’de beyin kanaması geçirdikten 3 gün sonra yaşamını yitiren yaşlı adamın karaciğeri, Bursa’daki bir hastaya nakledildi.

Yayınlama: 19.02.2016
453
A+
A-

İnegöl’de 3 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan 70 yaşındaki H.Ç., dün akşam 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Beyin ölümü gerçekleşen H.Ç.’nin yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine hızlı bir şekilde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra H.Ç.’nin karaciğerinin Bursa’da özel bir hastanede tedavi gören bir başka hastaya nakli için karar alındı.

 

4 SAATLİK OPERASYON






Gece 02.00 sıralarında yapılan operasyonla H.Ç.’nin karaciğeri alındı. 4 saatlik operasyon sonrası alınan karaciğer, diğer hastaya nakledilmesi için organ nakil ekipleri tarafından Bursa’daki hastaneye götürüldü. Burada yalpan operasyonla karaciğerin başarılı bir şekilde nakledildiği öğrenildi.

 

Organ nakliyle ilgili açıklama yapan özel hastanede görevli Anestezi Uzmanı Dr. Mahmut Gül, “Hastanemize 3 gün önce yatırılan ve yoğun bakımda tedavi gören bir hastamızın dün akşam 21.00 itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Hızlı bir organizasyonla gece 02.00 sıralarında ameliyatımız başladı. Hastamızın karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı ve Bursa’da bir hastamıza nakledildi” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş