Asker Uğurlamasında Hüzün Ve Sevinç Bir Arada

Mersin’in Erdemli ilçesinde 1997-1 tertip askere gidecek 200 genç için düzenlenen uğurlama programında hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Kına yakma merasiminde gençler ve anneleri gibi onları izleyenler de gözyaşlarına boğuldu.

Yayınlama: 30.01.2017
1.124
A+
A-

Atatürk Spor Salonu’nda ’Vatan Sana Canım Feda’ adıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçeden vatani görevini yapmak üzere askere gidecek 200 genç için Erdemli Belediyesi tarafından uğurlama programı gerçekleştirildi.

Kına merasimi öncesinde Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu tarafından vatanın birlik ve bütünlüğü için dua edildi. Ardından asker anaları oğullarına kına yaktı. Merasimi tamamlanan gençler annelerinin elini öptü. Bu sırada oğullarına sarılan anneler gözyaşlarına boğuldu. Duygusal anlarda katılımcılar da kendilerini tutamadı.

Duygularını dile getiren asker yakınlarından Pelin Özgüven, hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek, “Bizde 3 şeye kına yakılır; biri kurbanlık koyuna, Allah’a kurban olsun diye. Biri evlenecek geline, kocasına kurban olsun diye. Biri de askere gidecek ere, o da vatanına kurban olsun diye. İnşallah sağ salim gidip dönecekler. Biz onları bekleyeceğiz, iyi haberlerini bekleyeceğiz. Hem hüzünlüyüz, hem sevinçliyiz” dedi.






Kütahya’da havacı olarak görevini yapacağını belirten Veli Tolga Tebelleş ise, “Evin tek erkek çocuğuyum. İsteye isteye askere gidiyorum. Heyecanlı ve sevinçliyim” diye konuştu.

Asker anaları ise oğullarıyla gurur duyduklarını anlatarak, sağ salim gidip dönmelerini istediklerini dile getirdi.

Gecede bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, asker olmak için üniformaya gerek olmadığını, bunun 15 Temmuz gecesi en iyi şekilde görüldüğünü belirtti. Pamuk, “Eğer yüreğiniz vatan diye atıyorsa, eğer düsturunuz ’vatan sana canım feda’ diyorsa, üniforma giyseniz de giymeseniz de siz askersiniz” dedi.

Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün asla bozulamayacağını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, “Bu asil milletin evlatları asla oyuna gelmeyecek. Birliğimizi dirliğimizi koruyacağız. Tarihte yer ettiğimiz o altın sayfayı yarın da mutlaka yakalayacağız” diye konuştu.

Askerlere çeşitli hediyeler de dağıtılırken, program Orhan Ölmez konseriyle sürdü.

Askere gidecek gençler sevdikleriyle dans ederek, unutulmaz bir gece yaşadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş