Bağımsız Ziraat Mühendisleri Değişim İçin Yola Çıktı

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 7 Ocakta yapılacak kongresinde “Bağımsız Ziraat Mühendisleri Grubu” da yönetime talip oldu.

Yayınlama: 27.12.2017
1.253
A+
A-

Grubun başkan adayı Handan Aydın, değişim için yola çıktıklarını ve hedeflerinin demokratik bir anlayış ile hizmet etmek olduğunu söyledi. Handan Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin mevcut yönetiminin mesleki çalışmalara gereken önemi vermediğini savundu. Aydın, Bursa’nın tarım kenti görüntüsünden giderek uzaklaşmasında iş başındaki şube yönetiminin de payı olduğunu ifade ederek, “Üyelerimiz bize görev verdikleri takdirde, mesleki sorunların çözümüne eğileceğiz.Üyelerimiz arasında asla ayrım yapmayacağız. Her kesime eşit uzaklıkta duracağız ve yoğun bir çalışmadönemine kapı aralayacağız” dedi.

Türkiye’de ziraat mühendislerine hak ettikleri değerin verilmediğini söyleyen Handan Aydın, bu yüzden dört mevsim yaşanan ve verimli toprakları olan Türkiye’de tarım ve hayvancılık uygulamalarında verimin giderek azaldığı bir süreç yaşandığına dikkat çekti. Türkiye’nin tohumu, samanı, hububatı, canlı hayvanı hatta eti bile dışarıdan ithal etmek zorunda kalmasının kabule dilmez bir durum olduğunu vurgulayan Aydın, “Türkiye’de doğru teknikler uygulansa, gıda ithalatı yapmak zorunda kalmadığımız gibi ihracat yaparız. Ülkemizde tarım ve hayvancılığın dağ gibi biriken sorunlarına dikkat çekmesi gereken Ziraat Mühendisleri Odalarıdır. Bursa özelinde ne yazık ki odamızın yöneticileri bu konuda etkin rol almıyorlar. Hedefimiz bu duruma son vermek” dedi.

Bağımsız Ziraat Mühendisleri Grubu olarak, uygulanabilir özellikte bir dizi proje hazırladıklarını söyleyen Handan Aydın, projelerinin odağında ziraat mühendisleri olduğunu vurguladı. Aydın, projeleri arasında ziraat mühendislerinin meslek içi eğitimler ile bilgilerini arttırmak, kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışan meslektaşlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gerekli adımları atmak, yeni mezunların iş bulmaları için girişimler yapmak olduğunu belirtti.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş