BiR AÇIKLAMA DA CUMHURBAŞKANLIĞINDAN

G-20 zirvesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Donal Trump görüşmesinin ardından konuya dair ilk açıklama Beyaz Saray’dan gelmişti. Bir açıklama da Cumhurbaşkanlığından geldi.

Yayınlama: 29.06.2019
458
A+
A-

Japonya’da gerçekleştirilen G-20 zirvesi için liderler Osaka kentinde bir araya gelmişti. Dünya’nın merakla beklediği buluşmalardan biri de S-400’ler üzerine konuşulacağı tahmin edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Donal Trump görüşmesiydi. Bir araya gelen liderlerin ardından Beyaz Saray görüşmenin detaylarına dair bir açıklamada bulunmuştu. Bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bugün bir görüşme gerçekleşmiştir.

30 dakika süren görüşmede ikili ilişkiler ve Suriye’de gerçekleşen son olaylar başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alınmıştır.

İki lider tarafından daha önce belirlenen 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilerek, atılacak adımlar değerlendirilmiştir.






Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin ulusal güvenliğinin gereklerini yerine getirme hususundaki kararlılığının altını çizmişler; stratejik ortaklığımıza zarar verebilecek çabalarla ilgili endişelerini paylaşmışlardır.

Sayın Trump, ülkemizin hava savunma sistemi alımı hususunda Amerika Birleşik Devletleri nezdindeki girişimlerinin geçmiş ABD yönetimleri tarafından reddedildiğini hatırlatarak, konunun ikili ilişkilere zarar vermeyecek bir şekilde çözülmesini arzu ettiklerini vurgulamışlardır.”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş