Bursa Valisi Canbolat’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayınlama: 29.10.2021
376
A+
A-

Canbolat mesajında, büyük Türk milletinin istiklal ve istikbal için verdiği şanlı ve onurlu mücadelesinin sonucu ilan edilen ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıl dönümünün coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Cumhuriyet’in Türk milletinin tarihteki en önemli gurur tablolarından biri olduğunu belirten Canbolat, “Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Kurduğu devletlerin tamamında, adaleti, vicdanı, insana verilen değeri asla tartışmaya açmayan Türk milleti, emsalsiz fedakârlıklarla ve mücadelelerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde de aynı çizgiyi muhafaza etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:






“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, cumhuriyetimizi kurarken verdikleri mücadelede sadece vatan toprağını değil, aynı zamanda insanlık onurunu, yükselen karanlık bir zihniyete karşı da müdafaa etmişlerdir. Türk milleti sadece yaşamak için değil aynı zamanda yaşatmak için varlığını sürdüren bir millet olmuştur. Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegane görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Bursalı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

– Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

Bu arada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Heykel semtindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Buradaki törene Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kent protokolü katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş