Bursa Valisi Yakup Canbolat’tan “Dil Bayramı” mesajı

BURSA (AA) – Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkçenin, medeniyet değerlerini yarınlara taşıma noktasındaki en önemli güç ve umut olduğunu belirtti.

Yayınlama: 26.09.2021
328
A+
A-

Canbolat, “Dil Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 26 Eylül 1932’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla düzenlenen 1. Türk Dili Kurultayı’nın, 89 yıldır “Dil Bayramı” olarak kutlandığını hatırlattı.

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşün en kıymetli değerlerinden olan dilin, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi denilebilecek medeniyetin ana direği hükmünde olduğunu vurgulayan Canbolat, şunları kaydetti:

“Her harfi, her kelimesi ile aziz milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur. Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından biri olan bu kutsal mirası, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yad ediyor, sağ olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, ‘Dil Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş