Bursa’da eski eşini ve arkadaşını öldüren polisin yargılanması sürdü

Yayınlama: 29.12.2022
424
A+
A-

Bursa‘da okul müdürü olan eski karısını ve onun arkadaşını silahla vurarak öldüren, olay yerindeki bir genç kızı da yaralayan polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, “tasarlayarak eski eşi öldürme” ve “tasarlayarak öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet, “olası kastla nitelikli yaralama” suçundan ise 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Bilal Ağır (49), olayda yaralanan Şeyma Ünlü ile öldürülen kişilerin yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı vekilleri ve Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu vekilleri de duruşmaya katıldı.








Mahkeme başkanı, olay günü sanığın silahından çıkan kurşunla zarar gören ambulansa ilişkin 9. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan “mala zarar verme” davasının, bu dava ile birleştirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Şeyma Ünlü ifadesinde, olay yerinin karşısındaki kurstayken ara verilince arkadaşlarıyla dışarı çıktığını, bu sırada yolun karşısında iki kişinin kavga ettiğini, bir kadının onları ayırmaya çalıştığını anlattı.

Kadının bağırarak yardım istemesi üzerine polisi arayacağı sırada vurulduğunu belirten Ünlü, Bilal Ağır’ın kendisini gördüğünü ve bilerek ateş ettiğini öne sürdü.

Çok sayıda ameliyat geçirdiğini ve şikayetçi olduğunu söyleyen Ünlü, ifadesinin ardından fenalaşınca mahkeme salonundan ayrıldı.

Maktul Yasemin Ağır’ın akrabası tanık Mustafa K. de Bilal Ağır’ın telefonda, görevi gereği cezaevine gittiğinde içeri girdiği takdirde burada kendisini nelerin beklediğini gözlemlediğini anlattığını dile getirdi.

Ona sakin olması için telkinlerde bulunduğunu bildiren Mustafa K, Bilal Ağır’ın cinayeti mal paylaşımı meselesinden işlemiş olabileceğini ifade etti.

Mustafa K, eşinin yeğeni olan Yasemin Ağır’ın boşanmasına rağmen kızının etkilenmemesi için eski eşinin soyadını kullanmayı sürdürdüğünü anlatarak, sanığın kendi soyadını taşırken başka biriyle görüşmesinin ağırına gittiğini de söylediğini kaydetti.

Sanık Bilal Ağır ise mal mülk için insan öldürecek birisi olmadığını belirtti. Sanığın savunması devam ederken izleyiciler arasında bulunan kızı, bağırarak ona tepki gösterdi.

Avukatların beyanlarının ardından, olayda yaralanan Şeyma Ünlü’ye kati rapor alınması için gerekli sürenin beklenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

– Olay

Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi’nde 12 Şubat’ta, Sakarya Ortaokulu Müdürü Yasemin Ağır (45) ile arkadaşı Yahya Aydın (48), bulundukları aracı durduran polis memuru Bilal Ağır tarafından silahla vurularak öldürülmüş, olay yerinde bulunan Şeyma Ünlü yaralanmıştı. Çevredeki güvenlik kameralarınca kaydedilen olayın ardından polise teslim olan Bilal Ağır tutuklanmıştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.