Dr. Akıncıdan Mutlu Ailenin İp Uçları

Yıldırım Belediyesi, Dr. Zafer Akıncı’yı ilçe sakinleriyle buluşturdu.

Yayınlama: 01.04.2017
903
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, ünlü isimleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bir kanalda yayımlanan ‘Bir Yastıkta Kocayalım’ programıyla tanınan Dr. Zafer Akıncı, Barış Manço Kültür Merkezi’nde mutlu aileninin sırlarını anlattı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de dinlediği programda, Akıncı, aile yaşantısı, evlilikler, modern hayatla birlikte insanların dikkat ve sebatlarını nasıl kaybettiğini ve bu durumun sosyal ilişkileri nasıl etkilediğini anlattı.

Son yıllarda evli çiftler arasında aile müessesesini yıkıcı bir takım tavırlar geliştiğini belirten Dr. Zafer Akıncı, “Psikologların, aile danışmanlarının, psikiyatrların sayısı günden güne artarken, aile mefhumu üzerine sayısız kitap yazıldı. Eğitim seviyesi artıkça boşanmaların azalması gerekirken, günümüzde ikisi paralel olarak artıyor. Son dönemde en kötü durumlardan biri de çiftler arasında yaşanan sadakatsizlik. Aldatma toplumda ne yazık ki normal kabul edilir hale geldi. Bunların öncelikli sebebi diziler. Diğer bir sebep de artık klişe haline gelen evlilik programları. Bu programlarda herkesin birbiriyle rahat tavırlarla görüşmesi toplumda evliliklerin kutsiyetinin azaldığının da göstergesi. Ebeveynlere çok iş düşüyor. Teknolojinin hayatın olmazsa olması olduğu şu günlerde gelecek kuşakları kurtarmak ve evlilikleri eskisi gibi sağlam temeller üzerine kurmak adına anne babalar, geçmişten gelen kültürümüzü çocuklarımıza aşılamalı” ifadelerini kullandı.

Geleceği inşa ederken geçmişin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hayat yarına bakarak yaşanır, ancak düne bakarak anlaşılır. Bir cemiyet, örf ve adetlerini, ilim ve hakikati evlatlarına aşılayarak güçlü toplum hüviyetine bürünür” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş