EKMEK İSRAFINA DUR DEDİ!

Seydi Baba Lezzet Durağı sahibi Seydi Oktay ekmek israfının önüne geçmek için çok güzel bir çare bulduğunu açıkladı. Seydi Oktay, işletmesinde günde 20 gram ekmek kırıntısı zayiat verildiğini, bunu da biriktirip kemik suyu ile bahçesin de ki kedilere mama olarak verdiğini söyledi.

Yayınlama: 25.11.2016
1.387
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oktay: “Lokantıcılık sektörün de ekmek israının ayyuka çıktığı bir gerçektir. Yani lokantacı meslekdaşlarımızın fırından büyük dilimler halinde aldıkları ekmekleri müşteriye sunmakta, müşteriler ise dilimli ekmekleri ucundan koparıp bırakmaktadırlar. Bu parçalarda çöpe giderek büyük bir israf söz konusudur. Bizim işletmemiz de yani Seydi Baba Lezzet durağında ekmek zayiatı olmaması için güzel bir teknik geliştirdik. Ekmek dilimlerini iki parmak genişliğinde keserek ekmek zayiatını sıfır noktasına indirdik. Hakikaten bir haftalık zaman süresi içerisinde kesinlikle yarım ekmek bile zayiatı bizde olmuyor”

 

“Biz böyle yapmakla hem işletmenin ekonomisine katkı sağlıyoruz, hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yani biz şunu diyoruz, diğer lokantalara, örnek olalım. Gelsinler görsünler bizim iş yerimiz de ekmeğin nasıl doğrandığını. Gördüğünüz gibi böyle küçük doğrarlarsa restorancı arkadaşlar, yani sadece belki İnegöl’de küçük bir israf önleme olacak. Ama bu bütün Türkiye’ye yayıldığın da ortaya çok büyük bir israfı önleme durumu ortaya çıkacaktır”






 

“Ülkemizde günde 2 ton’a yakın ekmek çöpe atılmakta. Böylesine korkunç bir israfın önüne geçmek adına, böyle bir yolu seçmemiz kaçınılmazdır. Evde bile ben aynı uygulamayı yapmaktayım. Bayat ekmekleri de bir gün sonra evdeki börek fırının da peksimet haline getirerek tüketmekteyiz. Eğer vatandaşlarımız da evlerinde böyle bir yöntemi hayata geçirecek olurlarsa nimetlerimizi çöpe atmak zorunda kalmayız”

 

“Dün televizyonlarda Suriye’de gıda yardımı için halkın nasıl bir çaba gösterdiğini ibretle izledik. Bir lokma ekmek için birbirlerini ezen o insanları gördüğümüz de bizim böylesine bir israf içinde olmamız hiçte hoş olmayan bir durumdur” dedi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş