İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİN GÖLGESİNDE KALIYOR

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunarak, “Uluslararası İnsan Hakları Günü kutlanmaya başlayalı 68 yıl oldu. Ancak her 10 Aralık, dünya genelinde yaşanan insan hakları ihlallerinin gölgesinde kalıyor” dedi.

Yayınlama: 12.12.2016
864
A+
A-

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pakoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeni ile yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Pakoğlu yazılı basın açıklamasında, “10 Aralık, Uluslararası İnsan Hakları Günü kutlanmaya başlayalı 68 yıl oldu. Ancak her 10 Aralık, dünya genelinde yaşanan insan hakları ihlallerinin gölgesinde kalıyor… Gün geçmiyor ki, ülkenin ve dünyanın bir yanından insanlık hakkı ihlalleri gelmesin.İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 10 Aralık 1948‘de, BM‘de kabulünden bugüne dek geçen sürede ise yaşanılan savaşlarda yaklaşık 18 milyon insan yaşamını yitirdi. Özellikle kadınlar ve çocuklar insan hakları ihlallerinin mağdurları oldular.Hâlâ savaşlar, baskı, işkence, zulüm kol gezmektedir. İnsan hakları barış, demokrasi, özgürlük ve insanca yaşam hakkı söylemleri altında her geçen gün daha da derinleştirilerek ihlal edilmektedir. Dünyamızı yöneten emperyalist-kapitalist sistemin egemenliği altındaki milyarlarca insan barınma, beslenme, eğitim gibi temel insan haklarından yoksun yaşamaktadır. Sömürüye, baskıya, işkenceye, şiddete, sürgüne, savaşa, karşı; ekmek, su, özgürlük, barış, eğitim, barınma, beslenme… Kısaca insanca yaşamın tesisi için insan hakları mücadelesi kazanılması gereken önemli bir mücadele olarak önümüzde durmaktadır. Yarınlara daha güzel bir dünya bırakma adına İnsan Hakları Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.






 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş