İSHAKPAŞA’DAN 5 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem ayı nedeni ile geçtiğimiz gün çeşitli etkinlikler düzenledi. Alanyurt, Mesudiye, Akhisar şubeleri ve merkez dernek önünde yapılan programlarla, İnegöllü vatandaşlara 5 kişilik aşure ikramında bulundu.

Yayınlama: 26.10.2016
897
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Eğitim bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, “İslam tarihi eserlerinde nakledildiğine göre, tarihte aşure gününe tevafuk eden pek çok hadise oluşmuştur. Bunlardan bazıları peygamberlerin başlarından geçmiştir. Bu sebeple bazı arifler, bu güne “on” anlamına gelen “aşure” denilmesinin nedenini, Cenab-ı Hakk’ın bugün de on peygamberine bazı ihsanlarda buyurması olarak tarif etmişlerdir. Şöyle ki, Hz. Adem tövbesi, aşure günü kabul olunmuştur. Hz. İdrisin göğe çıkarılması bugün olmuştur. Hz. Nuh’un gemisi bugünde Cudi Dağına oturmuş Nuh’da şükür için on gün oruç tutmuştur. Hz. İbrahim aşure gününde doğmuş, kendisine bugünde Halilullah sıfatı verilmiş ve bugünde Nemrut’un ateşinden kurtulmuştur. Hz. Yakup’un gözleri bugün açılmıştır. Hz. Yusuf bugün kuyudan çıkarılmış, yine bugün de zindandan kurtulmuştur. Hz. Eyyüb tutulduğu hastalıktan bugün de sıhhat bulmuştur. Hz. Yunus balığın karnından bugün çıkartılmıştır. Hz. Süleyman’a muhteşem saltanat bugün verilmiştir. Hz. İsa bugün de doğmuş ve o günde göklere çıkartılmıştır. Allah Azze ve Celle birçok duaları aşure günü kabul etmiştir” dedi.

 

Şenol, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Bizlerde İnegöl İshakpaşa Eğitim bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlerimize aşure ikramında bulunuyoruz. Alanyurt, Akhisar, Mesudiye şubelerimizin yanı sıra merkez derneğimizin de önünde aşure ikramında bulunduk. Allahım inşallah yapılan hayırları kabul eylesin”






 

Şubeler ve merkez dernek olmak üzere toplam 5 bin kişilik aşure ikramında bulunulduğu öğrenildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş