KADINLARIN ASLİ VAZİFESİ ANNELİKTİR

Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin düzenlediği seminerlere bir yenisi daha eklendi. Kütahya’dan ilçemize gelerek AHİD binasında vatandaşlarla buluşan İlahiyatçı Mehmet Bişgin, “İslam’da kadın ve modernizmin tuzağı feminizm” konulu seminer verdi. Seminerde açıklamalarda bulunan Bişgin, “Kadınların asli vazifesi anneliktir” dedi.

Yayınlama: 28.11.2016
1.492
A+
A-

AHİD tarafından her hafta düzenlenen seminerlerden biri daha geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Seminere çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Seminer başlamadan açıklamalarda bulunan AHDİ Başkanı Naci Köseoğlu, “Günümüzde boşanma olaylarına sıkça rastlıyoruz.Bu boşanma olaylarının arkasına baktığımızda, ekonomik problemlerden ziyade, bilgisizlikten kaynaklanan, İslami hayatın, inancımızın, özümüzün terk edildiğini görüyoruz. Bundan dolayı ailelerde ciddi boşanma olaylarıyla, huzursuzluk, stres, depresyon dediğimiz asrın hastalıkları ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.






 

KADINLARIN ASLİ VAZİFESİ ANNELİKTİR

“Maalesef kadın asli vazifesini; annelik vazifesini unutmuş, erine bağlı olarak değil de, dışarıya özenti içinde, sürekli dışarıya özendirilen modern protestan bir aile yapısı ile karşı karşıyayız. Sanki evlerimiz hapishane gibi” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Köseoğlu, “Özellikle kadınlarımıza batı kültür şunu dayatıyor; evde hapsolma, kocana bağlı kalma, ekonomik gücünü eline al, özgürlüğüne kavuş gibi nefse hoş gelen, fakat perde arkasında aileyi dinamitleyen, aile kurumunu yıkan çok süslü kelimelerle Müslüman kadınlar dışarıya özendiriliyor, evinden uzaklaştırılıyor. Bu da evde bir çift başlılık oluşturup, kocasına itaat eden, yuvasını yapan dişi kuş olmaktan, çoluk çocuğuna eğitim veren bir anne olmaktan çıkık, dışarı da başkalarına hizmet edip, aslında dışarıda kafeslenmeye çalışılıyor. Kocasına itaati zul gören bir kadın, maalesef dışarıda patronuna saatlerce hizmet ediyor. Ama aynı kadın evine geldiği zaman, yoruldum deyip kocasına itaat etmek zorunda değilim zannediyor. Böyle bir ailenin mutlu olması, bu ailede depresyon stresin olmaması, o çocukların maneviyatlı ve ahlaklı büyümesi elbette mümkün değildir” dedi.

 

HUZURU DIŞARIDA ARIYORSA İMAN’DA EKSİKLİK VAR

Naci Köseoğlu’nun ardından seminer için kürsüye çıkan İlahiyatçı Mehmet Bişgin, “Bir kadın evinde değil de dışarıda huzuru arıyorsa, o kadının İslam düşüncesinde eksiklik var demektir. Batı bize bazı şeyleri entegre ederken, bir yandan da kendini düzeltiyor ama bunları bize aksettirmiyor. Şimdilerde batılı akademisyenler, kadınların asli görevlerinin annelik olduğunu ifade ediyor” dedi.

 

NİSA SURESİ’NDE HERŞEY AÇIKÇA YAZILMIŞ

“Aileler çatırdıyor” diyen Bişgin, “Neslimiz uçuruma doğru sürükleniyor. Rabbim bizlerin yardımcısı olsun inşallah. Aileler çok önemli. Bir milleti yok etmek istiyorsanız, o milletin aile yapısını bozmak yeterlidir. Rabbimiz Nisa suresinde bu konuları açıkça belirtmiş. Biz de eğer Nisa Suresi’ni okuyup anlasaydık, şu anda çok daha güzel bir hayatımız olurdu” ifadelerini kullandı.

 

YENİDEN TOPARLANMAYA BAŞLADIK

TV ve internetin kadınları etkilediğini belirten Bişgin, “TV’lerde izlenenler kadınları çok etkiliyor. İnternet kadınları çok etkiliyor. Kadınlar TV’lerde izlediklerini ve internette rastladıklarına normal bir şeymiş gibi bakıyor. Bu da çekilmez bir halin başlangıcı oluyor. Kadınlarımız ve bizler bir dönem Müslüman olarak kesintiye uğradık. Ve sonrasında da İslam’a uzak kaldık. Şimdi ise yeniden toparlanmaya başladık. Rabbimiz bizlerin yardımcısı olsun inşallah” dedi.

 

DIŞARI ÇIKARKEN SÜSLENİRSE ZİNA ETMİŞ GİBİ OLUR

Bir kadının dışarıya çıkarken kendisini ilgi çekmek için süslediği takdirde zina etmiş gibi olacağını belirten Bişgin, “Bir kadın dışarıya çıkarken, kapatılması gereken yerlerini kapatmak zorundadır. Bir kadının kendi evinde kendisini süslemesinde hiç bir sıkıntı yok. Ama dışarıya çıkarken kendini süslüyorsa, zina etmiş gibi olur. Kadın huzuru evinde aramalı. Erkek evladını erkek gibi, kız evladını da kız evladı gibi yetiştirmeli” şeklinde konuştu.

 

MÜSLÜMAN KADIN GAYRİMÜSLİM İLE EVLENEMEZ

TV’lerde Müslüman kadınların gayrimüslim insanlarla evlendiğini normal bir şekilde yayınlanmasına tepki gösteren Bişgin, “TV’lerde yabancı damat olayları sergilendi. Bir Müslüman kadın, gayrimüslim ile evlenemez. Eğer bir Müslüman kadın, Müslüman bir erkek ile evli iken, evli olduğu eşi Müslümanlıktan ayrılırsa, kadının nikahı da düşer. Kadın ile erkek eşittir demek olmaz. Çocuk babadandır. Baba Müslüman, kadın gayrimüslim olsa bile çocuk Müslüman’dır. Yani TV’lerde yabancılarla evliliklerde sıkıntı yokmuş gibi yayınlar yapılıyor. Müslüman kadın Yahudi ve Hıristiyanlarla evleniyor. Böyle bir şey olamaz. Bu yayınları yaparak resmen Müslümanlarla dalga geçiyorlar. Bunların artık farkına varmalıyız” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş